Bikelife, dag 1.

När jag bytte jobb i höstas så var en stor del av hela arrangemanget det att jag skulle göra mig av med bilen. För det första är det orimligt att ha två bilar i ett hushåll där de sammanlagda arbetsresorna är mindre än 10 kilometer totalt per dag, och inte ens veckans alla dagar. Känns ovärdigt att punga ut med ganska anseenliga summor pengar varje månad på något som egentligen bara finns till av ren bekvämlighet och inte ens ett måste. Ska inte sticka under en stol med att det är precis vad det är, bekvämt. Men känns ändå totalt orimligt att betala sig sjuk för en bil. För att inte  ens tala om miljö- samt hälsoaspekterna av det hela.

Men efter ett antal månaders väntan på försäljning så har det liksom inte hänt nåt. Ingen vill köpa biljäveln. Vilket är synd, eftersom jag verkligen hade velat köpa mitt alternativa fordon, den elassisterade lastcykeln, innan snön föll så att jag hade lite rutin på det hela. Men så föll då snön igår, och här står jag nu med en bil utan vinterdäck. Jag äger inte ens vinterdäck eftersom jag kör med friktionsdäck som jag hade tänkte slänga efter den här säsongen.

Efter en ytterst slirig hemfärd igår så bestämde jag att nu får bilen stå tills jag löser detta. Jag har några arbetsresor kvar det här året som kräver bil och då kan jag köra med Grekens monstruösa paketbil. Men dessa kortare etapper, till och från jobbet, sköts härefter med cykel. Jag smygstartade igår då jag cyklade till gymmet på kvällen. Det är inte ens långt, men så himla skönt där och då i ett vindstilla och semi-vintrigt Karis.

Så idag var första dagen jag cyklade till jobbet. Relativt dålig dag och starta detta äventyr. Det blåste som en seppo och dessutom var det halt. Men hjälmen och reflexvästen på och byteskläder med och jag kom fram på drygt 20 minuter utan större problem. Lite motigt dock att jag jobbar på ett jävla berg vilket innebär att jag var svettig som en galning när jag väl anlände. Tur så så har vi både duschar och ombytesrum här så man behöver ju inte förpesta sina kollegor resten av dagen sen.

Men jo, sånt i mitt liv. Och som sagt, behöver nån en bil så finns min till hands. Åtminstone den här veckan, sen har jag säkert tröttnat på det här friluftslivsstilen och akuthandlat bildäck.

img_7632

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: