”Hur tänkte du med maten?”

När jag var liten tyckte jag att det bästa som fanns var när en fick följa med till matbutiken med mamma och pappa på lördagsmorgonen. Det var inte ens så att vi fick godis eller annan belöning för mödan, det var bara roligt helt enkelt. Och sen är det ju så att när en familj på nio skulle utfodras så var det bra med några små nissar med som stod som vid en fabrikslinje och lassade in mjölk i kassarna. Matbutiken var liksom höjdpunkten i ens annars ganska icke-actionpackade liv.

Sen blev jag vuxen. Och jag insåg att handla efter en heldag på jobbet, med en skitig och övertrött unge som precis avslutat sitt pass på dagis, verkligen inte är optimalt. Det gnälls om precis allting, och det ska köras egen vagn, och det ska minsann rivas ner allt från hyllorna. Skit i om det är persimon eller soja. Och sen den där förbannade frågan som kommer per meddelande ungefär fem minuter innan man är hemma: ”Hur tänkte du med maten idag?” Den frågan är nästan gränsfall till skilsmässa för jag är så himla trött på att tvingas styra upp den här proceduren på daglig basis så jag har förbjudit den. Jag HATAR att fundera ut vad som ska stå på bordet, slutar ändå med spaghetti i nio fall av tio.

Men, som kom Jill, min granne och räddare, och berättade att K-Supermarket i Karis ,helt plötsligt och mig totalt obemärkt, styrt upp näthandel för livsmedel! Alltså, ni som bor i stora städer som sysslar med matkassar med leverans direkt till dörren kanske inte tycker detta är så revolutionerande men för oss här på vischan med minst lika pressade scheman, så var detta nog det bästa som hänt sen pehmisen lanserades.

Skärmavbild 2018-10-16 kl. 08.03.05

Så, i söndagskväll när barnet somnat och jag fick sitta en stund ostört så gick jag in på K-Ruoka (finns även en app för er som är för moderna för en stationär dator) och letade reda på recept som verkade vettiga och började klicka hem mat. Just det där med att recepten finns där är väldigt optimalt för största problemet förutom att handla är ju defacto frågan om vad som egentligen ska tillagas. Dessutom står det under varje recept vad kostnaden är för varje portion så det är ju väldigt smidigt om man vill hålla budgetramarna. Sen när jag var nöjd så skickade jag iväg beställningen, valde när jag ville hämta, och följande dag efter jobbet åkte jag och plockade ut veckans mat. Anlände till hänvisad plats, skickade ett sms att nu är jag här, och fem minuter senare åkte jag hem. Färdighandlad, och utan att tvingas debattera med Adrian varför han inte får köpa nåt i dom där förhatliga skräpmaskinerna precis vid kassorna. Vi behövde inte ens gå in i butiken.

snapseed-1

snapseed-2

Listan följde med i paketet så det var lätt at kolla av om någonting var slut eller om något hade bytts ut mot likvärdig produkt. Dessutom kom varorna packade i bananlådor så jag slapp dom där rojsiga plastkassarna. Man betalade vi avhämtning och sen var det bara att åka hem och laga maten. Hurra!

Tjänsten kostade 6 euro och med tanke på att det inte finns en chans att man köper nåt onödigt eftersom frestelsen inte finns där så är den där knappa femman en välvärd investering.

Så, detta var mitt tidssparande tips till er som lever med samma problematik att tiden och ideérna inte riktigt räcker till i vardagen. Om nån annan sitter på smarta vardagstips som optimerar tid så tar jag tacksamt emot. Och som bonus så funkar dom där bananlådorna alldeles ypperligt som underhållningen för ungen när sen maten ska lagas. Till exempel kan man bygga en robotdräkt, tycker Adrian.

snapseed-3

3 Kommentarer

  1. Kläder & Kvalitet skriver:

    Men HUR BRA ÄR INTE DETTA!! Jag går sönder av lättnad.

  2. Mixi skriver:

    Vi har det där här också, har aldrig använt det men nu blev jag inspirerad för till butiken kan jag inte gå med Finn!
    Jag använder också HelloFresh dom veckorna som G är borta, typ som en mat kasse. Det är dyrt men såå behändigt att inte behöva fundera på vad jag ska kocka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: