Vabbelivabb.

43788646_335548303866858_8312835727402467328_n

Hösthälsningar från landet Vab, två dagar jobb, två dagar hemma med sjukt barn. Hösten, den finaste av alla årstider, har en tendens att dra med sig de mest envisa flunssor och annnat skit. Ungen har inte, frånsett från enstaka nätter, sovit ordentligt på snart två veckor. Besök hos specialistläkaren konstaterade att nu ska den arma saten in på operation. Öronen är paj. Hörseln är enligt farbror doktor just nu på samma nivå som en äldre pensionär. Bara det här året har vi haft fyra öroninflammationer och jag tror den femte är pågående. Fick tid till läkaren nu idag (Tack, Hälsotorget!) så ditt bär det av igen. Därtill har han ögoninflammation så vi kan säga att barnet inte har sin bästa månad hittills. Hoppas han hinner bli någorlunda i form så att han kan operareras om en vecka. Kan lugnt säga att att sjukförsäkringen vi tog på honom innan han föddes har betalat in sig.

Idag har jag företagsdag vilket innebär att jag jobbar hemifrån. Det är skönt med ett hemmakontor på många sätt. Man behöver inte klä på sig och se anständig ut när man pratar med kunder i telefon, och man behöver inte gå nånstans överhuvudtaget utan kan sitta stationerad vi datorn precis hela dagen. Mindre skönt dock att distraktionerna är desto flera. Helt plötsligt står en och hänger tvätt eller sorterar vinterkläder när dagens egentliga uppgift är att redigera cirka femhundra bilder.

Bara som exempel på saker man gör för att man råkar vara ledig. Alarmet ringde klockan sju och vet ni vad jag gjorde? Jo, jag samlade ihop hela sommarens tomburkssamling från vår terass och åkte iväg och pantade. Det var totalt typ tre sopsäckar. Aldrig känner man sig så fräsch som när man står klockan 7.15 och lastar in tvåhundra stinkande burkar i en maskin i S-Market. Så står man där och luktar spurgu när man ska lösa in dom i kassan. Egentid har liksom tappat konceptet när man tycker att detta är en trevlig sysselsättning. Men nu var det gjort. Så nu kan jag fokusera resten av dagen på att reda upp allt som står på min jobblista.

Hade mitt sista bröllop för säsongen förra helgen, i Kimito. Årets bröllopssäsong blev väldigt lång för min del eftersom det första bröllopet fotade jag den femte maj, och det sista den sjätte oktober. Tror inte jag har ett enda konkret minne från dessa månader då jag skulle varit totalt frikopplad från något måste eller jobb. Helt absurt. Nu har jag schemat fullt hela den här månaden ut. Och när dom jobben är avklarade så ska jag försöka andas ut lite.

Det här året har varit helt bananas. Greken har jobbat non-stop sen januari och det är först nu, den senaste månaden, som han haft en chans att vara ens lite ledig. Unnar honom Playstation-kvällar just nu. Gör det faktiskt helt seriöst. Själv har jag börjat styrketräna, det är min Playstation. Och Adrian har börjat bollskola på lördagar. En timme hobby i veckan är en lagom nivå när man är fyra bast kan jag tycka. Vi flänger omkring tillräckligt ändå utan att vi ska uttöka stressmängden i det här hushållet.

Nämen om man skulle ta tag i dom där jobben då innan barnet ska lotsas till läkaren igen. Alla sover här ännu, förutom jag. Skönt för alla parter.

Förresten, min syster har dragit till Tanzania på praktik! Hur häftigt! Ni som vill läsa om det äventyret kan gå in här. Mambo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: