Dra till skogs.

I lördags tillbringade jag tio av dygnets timmar ute i skogen. Och fick betalt för det. Om det inte är lyxigt så vet jag inte vad är. Jag fotade alltså Expedition Dragsvik, en äventyrstävling ordnad av Finlands Svenska Idrott och Dragsviks brigad. Himla kul grej ändå! Deltagarna skulle ta sig runt 11 kontroller på en nästan 50 kilometer lång sträcka på under tio timmar. 21 lag ställde upp, och alla tog sig i mål på utsatt tid. Jag hade fullt sjå att hinna med, och körde ändå bil.

Kontrollerna var uppbyggda så att hela kroppen och knoppen fick arbeta i varierande svårighetsgrad under dagens lopp. Det fanns moment som krävde uthållighet, sen fanns det renodlade tankenötter. Och ibland fick de göra rent praktiska saker, som att göra upp eld utan tändstickor. En jättebra tävling, bara de där praktiska kunskaperna är ju guld! Nu vet jag hur jag kan vinscha upp en bil från ett dike med ingen annan utrustning än ett rep och lite träpålar. Älskar sånt där, extremscouting! Är dock glad att jag inte deltog i år. Bilmätaren visade -4 grader när vi startade, första kontrollen krävde att någon simmade ut en bit och hämtade en tio kilo tung bandmina och sen simmade tillbaka. Hade inte simmat glatt kan jag berätta för er.

På söndag var jag så förstörd att jag inte förstod vilken dag det var. Känns alltid som bakfylla dagen efter dom där monsterpassen. Men ändå sån himla ynnest att få vara ute hela dagen med glada människor och fota någonting aktivt. Hela dagen gick kanonsnabbt.

Men jo, för er som är intresserade av äventyr och frisk luft så tycker jag att ni ska hoppa på nästa år. Funderar skarpt på ett värva några hurtbullar som vill piska sig igenom detta med mig 2019.

_80A4268_80A4452_80A4498_80A4651_MG_4624

 

1 Kommentar

  1. Nora skriver:

    Det var faktiskt superroligt! Delta absolut nästa år 🙌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: