Slitaget is real.

39846697_2185331811741702_6345555635693682688_nIllustrerande bild över mitt mående efter första dagen på nytt jobb.

Hade glömt hur trött en kan bli av att göra nåt nytt. Sådär som mitt barn såg ut en dag i juli på en parkbänk i Hangö, precis så känner jag mig nu. Egentligen ville jag krypa under täcket sekunden efter att middagen var bortstuvad idag (ja, egentligen redan innan maten var uppäten men vem fasiken kan skippa en middag för sömn?) Försökte smyga iväg och vila men hann ju ligga där i ungefär 43 sekunder innan första snubben i huset kröp ner bredvid mig, och tre minuter senare kände sig den andra ensam också så vi låg där i en hög tills jag fick nog och gick till soffan. För att sedan få följe av dom andra två igen så jag gav upp detta med sömn och nu väntar jag på att lördagens bröllopsbilder ska vara överförda så ska det jobbas lite igen. Skift två för idag.

Men åter till det där första skiftet. Gjorde min första arbetsdag på det nya jobbet idag. Fick ett ytterst fint mottagande, det serverades frukost. Tydligen får jag frukost där varje dag så jag är rätt så lycklig just nu. Får även lunch, och fika på eftermiddagen. Say whaaaat?! Fick hälsa på alla och sen satte jag mig på vad som inom kort blir mitt eget kontor.

Sen satte det igång. Det första jag lyckades med var att glömma lösenordet jag skapat till min dator tio sekunder tidigare och efter en typ halvtimmes gissande fick jag ringa IT-stödet och be om ett nytt. Kände mig proffsig på alla sätt. Det är en relativt skitidé att ligga vaken till klockan 1.30 och läsa krimroman när man ska stiga upp 6.30. Det kanske jag inte behöver göra om? Note to self.

Hela dagen gick så fort så jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände. Kommer antagligen att drömma om hemsidekodning och Earl Grey-te de här första månaderna. Men som det mesta här i livet så brukar ju saker falla på plats efter ett tag. Det hoppas jag, om tre dagar ska jag sköta detta själv.

Men hej, som tips till er som inte behöver nattsömn och tycker om krim och snask: Läs Caroline Kepnes två första böcker om bokhandlaren Joe som är sådär lagom störd på alla sätt men som man ändå hyser underliga symaptier för. Läste ut dessa på en vecka, båda två. Finns på vår lokala bibbla, för tillbaka dom imorn. Jag läste dom på svenska, hade gärna gjort det på engelska men man tager vad man haver. Gratis är gott.

Se on moro!

4df311df_you-cover

hidden-bodies-9781476785646_hr

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: