Mot nåt nytt.

Som det redan hintades i gårdagens inlägg så sker det lite förändringar på jobbfronten inom några dagar. Eller ja, det hintades inte så mycket som att det sades rent ut: jag ska byta jobb. Efter tre och ett halvt år på Fotofabriken väljer jag nu att gå vidare och göra nåt helt annat. Det skär lite hjärtat att sluta, för bättre kollegor, chef och sammanhållning har jag aldrig haft och ribban är satt fruktansvärt högt för framtida arbetsplatser.

Men men, det sägs ju att man sällan ångrar saker man gjort, man ångrar att man inte vågade (ja, förutom att pierca ögonbrynet i fyllan när man är 16 år, det är inget jag rekommenderar. Bygones). Så när annonsen om att Läkkulla i Karis söker en vikarierande kommunikatör för ett år framåt så tänkte jag i två minuter och sen skickade jag iväg en ansökan. Vet inte varför, men kände väl mig modig. Fick besked om att jag är kallad till intervju, en lista på förhandsuppgifter, och så var bollen i rullning. Detta var en lite annorlunda situation för mig för det skumma är att jag i hela mitt liv aldrig varit på en arbetsintervju! Jag försöker inte skryta här, jag har bara aldrig intervjuats. Jag har suttit på andra sidan av bordet väldigt många gånger men aldrig suttit där på utfrågningsbänken. Har varit så otroligt bortskämd att jag blivit uppringd och tillfrågats om jag vill komma på jobb istället för tvärtom.

Nå, det hela gick rätt fint och jag fick tjänsten. Därfter följde ett dygn av grov ångest om hurvida jag verkligen ska göra detta, ge upp en fast tjänst för ett ettårigt vikariat och rubba alla cirklar i mitt lilla universum. Men sekunden som beslutet var fattat så var det som ett ton sten ramlade från mina axlar och jag kunde andas igen.

Så på måndag kör det igång. Min företrädare jobbar en vecka sida vid sida med mig och därefter ska jag ta över. Det är väldigt spännande, känns som dagarna innan skolstart när man var liten. Akutbehov att köpa nya godisdoftande suddgummin och skolväska. Jag kommer att jobba fyra dagar i veckan där, och den femte veckodagen ska jag jobba med mitt eget företag. Under de senaste åren har jag inte bedrivit någon firmaverksamhet eftersom jag varit anställd och fotat för det jobbet men nu är slussarna öppna igen och jag kan ta emot egna kunder. Så välkomna till mig! Dock inte nu i början av hösten, har redan fullt upp och jag känner att jag kanske måste få ner den här pulsen lite.

Och jag är så glad! Glad att jag får jobba i Karis! Förstå att jag pendlat till Ekenäs i ELVA ÅR! Det här betyder dessutom att jag ska göra en drastisk livsstilssförändring förutom jobbet, jag ska nämligen göra mig av med min bil. Jag ska bli cyklist på heltid (påminn mig om idiotin i detta i januari) och bara jag får bilen såld så ska en Babboe-lastcykel flytta hem till oss.

Så, köp min bil så att jag kan bli hipster på heltid! En 2013 Toyota Auris. Den har fem dörrar och är röd. Och så går den på diesel lärde jag min när jag fyllde den med 95:a. Du får den för 11000€, Wunderbaum medföljer om det hjälper affären.

Toyota_1

4 Kommentarer

  1. Sandra skriver:

    Automat eller manuell?

    • NinaFotograf skriver:

      Den är manuell. En helt superbil på alla sätt. Otroligt bränslesnål och funkat som en dröm för mina behov. Bluetooth och backkamera samt webasto finns dessutom. Skulle jag tvingas pendla så är den helt ideal just för att den är billig i drift.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: