Återuppståndelsen.

Hallå hallå, bloggen! Vi har inte setts sen den 30 november 2017 men som med alla förhållanden så går det ju så: man kommer in i en liten svacka efter sju år tillsammans och går isär ett tag, men sen hittar man varandra igen. Och har man tur så inser man att man är bättre tillsammans än ifrån varandra så vi kör på! Men går du mig på nerverna igen så gör vi slut.

Så hej, jättehej! Det har ju hänt en hel del sen vi hördes sist! Ja, inget dramatiskt så… mest så har ju mitt liv det senaste halvår gått ut på att jobba som ett svin, försöka hantera en fyraåring uppe i sin värsta trotsperiod nånsin, samt att försöka balansera in ett vettigt familjeliv i den här kaosvardagen som är resultatet av att ens andra halva jobbar ungefär NITTIO timmar i veckan och man själv lovar fota bröllop trots att man verkligen inte hinner eller har en vilopuls som överhuvudtaget främjar en långsiktig karriär med ens eget pumpande hjärta.

Kort sagt, det senaste halvåret har varit ganska rövigt. Riktigt rövigt faktiskt. Den varmaste sommaren i den finska historien och jag har inte gjort annat än längtat efter höst, rutiner, arbetsro och ylletröjor. Jag är inte såndär klämkäck och ljuv sommarkvinna med blomsterbukett och strandhår. Svettigt och asigt och skavsår och myggor och ögonbryn som är bortblekta sekunden man stiger ut ur salongen är mera mitt mantra. Jaja, man skaaaa njuta så förbaskat mycket och fiska abborrar och fota solnedgångar och besöka PuuhaPark och raka benen och fota sin jävla grillade klycklingsallad på valfri uteservering i julikvällen. Jag valde en annan rutt. Jag har låst in mig på toaletten för att undanslippa valfritt raseriutbrott eftersom man glömt att köpa nya batterier till fjärrkontrollen till Wii:n. Och så har jag serverat hemskt mycket spenatplättar eftersom allt annat smakar ”gammal rutten banan” enligt matkritikern på fyra bast jag huserar med.

39235560_1840040892739663_7704370051335323648_n

37161575_526031031184467_1870032978336284672_n

39161514_500442230427994_8878631556218880000_nMen stundvis har sommaren varit fantastisk! De där otippat ljumma kvällarna som man åker iväg på spontansimning till närmaste vattenhål och barnet lär sig dyka (och skaffar öroninflammation x 3) eller när man får sitta och lyssna på P1 Dialekt på en holme i havet med ett glas rött på bordet och allting är så stilla, så stilla. Och varje kväll får jag ännu höra ”jag älskar dig, mamma” så kanske vi tar oss igenom den här krisen också. Kanske. Alternativet är att man gör en Havanna Mamma och det lär knappast bli av eftersom jag är livrädd för flygplan och känns inte rimligt att åka till Kuba och sköta gatubarn när man redan strider med den enda man har som dessutom har en bostad.

Men jo, ungefär så. Mycket annat spännande på gång också. Bland annat så ska jag byta jobb om exakt fem dagar. Bara det ni! Men det kan vi ta i nästa inlägg.

Välkomna tillbaka! Kom gärna med fina tips om vad jag ska skriva om! Kan skriva en roman om mitt nya intresse: måla på stenar. Eller varför inte ett inlägg om hur man enklast stukar foten första dagen på semestern? Ja, ni hör, idéerna sprudlar… i takt med att läsarna flyr. Sak samma, vi hörs!

rase

 

 

4 Kommentarer

 1. Mixi skriver:

  Jaa äntligen är du här igen!

 2. Ingela skriver:

  Nu hittade jag hit igen! Härligt att du är tillbaka. Googlade på resor till Berlin och hittade då till ett inlägg du gjort (och såg sedan att du även skrivit nya inlägg).
  Vilken del av Berlin ska man bo i? Vad bör man se på 2dagar? Eller ska man satsa på Riga istället?

  • NinaFotograf skriver:

   Välkommen tillbaka! Ja-a du, nu är jag faktiskt så sekaisin att jag inte ens minns var vi bodde. Men vi bodde i den nyare delen av staden, alltså arkitekturmässigt. Allt var nytt och fräscht. Sen åkte vi nog nästan kvällstid till den rojsigare delen, där vi trivdes väldigt bra. Där fanns en fantastisk matmarknad med tusentals människor som vi häckade vid väldigt många timmar en kväll. Har aldrig varit i Riga men Berlin var nog otroligt kiva stad, tyckte jag. Jättemycket att se på, Förintelsemuseet var framförallt jätteberörande. Spionmuseet var också jätteintressant. Shoppingen var superbra när vi var där eftersom det var mellandagsreor överallt. TK-MAXX är en såndär lågpriskedja som bara säjer märkestavara till löjliga priser. Orkar man bara gå runt och söka så hittar man en massa bra grejor förmånligt. Så Berlin är nog värt resan. På två dagar hinner man se massor. Se till att ha bekväma skor bara!

 3. Cia skriver:

  Yee. 👍🏻. Nu hittade jag dig igen! Gillade din blogg skarpt och följer dig gärna igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: