Fitzroy Island.

Untitled-3Untitled-2Untitled-1

Igår hängde vi på Fitzroy Island hela dagen. Fitzroy ligger ungefär 45 minuters båtväg från Cairns och är omringat av korallrev. Stränderna är mera bitar av korallrev än egentlig sand. På bilderna ser det ut som den vitaste av vit sand men spejar man noga så ser man att allting egentligen är bitar av korallrev. Havet var sådär Aurinkomatkat-blått som man bara ser i broschyrerna.

Då vi åkte ut var himlen svart, havet hoppigt och ungefär när vi anlände så började regnet ösa ner. Men lika snabbt som det hade börjat så, så slutade det. Vi traskade iväg längs med stranden och valde ut en lämplig trädklunga som fick agera hotellrum under dagen. Det var otroligt varmt igår så utan de där träden hade vi antagligen sett ut såhär i slutet av dagen (tro mig, många ser ut sådär här).

Vi hade packat med oss matsäck och hängde sen hela dagen på stranden och njöt. Adrian sa att semestern är det bästa för att man får vara på stranden hela dagen. Och han har ju rätt. Men egentligen hatar jag att ligga på stranden. Ligger säkert en hel del viktnoja i det där, mina tonår var aldrig någon såndär ”glida-runt-i-minimal-bikini-på-Ekenäs-stranden-och-skratta”-fas. Men mest tycker jag att strandhäng är så fruktansvärt tråkigt, skit i valkarna (sidenote: botat min värsta egna kroppsfobi genom att bara följa Intsakonton med personer som är kroppspositiva, oberoende av utseende. Det har funkat, fantastiskt nog!) Orka sola liksom. Huj. Men här är det inte så mycket ligga stilla och odla cancer. Mest går man ju runt och smörjer ungen, sig själv, och snubben. Och så oooar och aaahar man för att allt är så fiiiint! Men jo, hursom så tillbringar vi ju hemskt mycket tid i vattnet. Igår när Mavve snorklade iväg såg han och Gordon en enorm sköldpadda som de snorklade runt med en stund. Så himla fantastiskt ändå!

Nu har vi några dagar kvar här innan vi åker. En dag ska vi ut på korallrevet på riktigt, dyk och grejer. Resten av tiden har vi inte planlagt överhuvudtaget. Ska iallafall köpa en ny badddräkt. Den förra inhandlades här för tre år sedan och nu gav den upp. Den ena bågen i den insydda bh:n spräckte sömmen och punkterade min boob när jag åkte vattenrutchbana häromdagen. Smidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: