Cairns – Muddy’s Playground.

En sak som ett tropisk klimat erbjuder är fantastiska möjligheter till lekparker. Eftersom vädret är så himla varmt och soligt största delen av tiden så kan man satsa ganska stenhårt på helt otroliga lekytor som inte står tomma största delen av året på grund av vinter och misär. Därtill så kan man använda vatten på många roliga sätt.

Här i Cairns finns en helt enorm lekpark mitt i stan, precis vid strandpromenaden, Muddy’s Playground. Adrian trodde nog att vi hamnat på Borgbacken för så jädrans kova tyckte han att det var. Där fanns linbana, rutschkanor, många vattenkanoner, gungor, och ett stort antal andra mojänger att hänga och klättra i. Och dessutom gratis! Fatta! Därtill har dom fattat grejen med att placera ett café mitt i det hela så att föräldrarna kan hänga där många timmar. Dessutom så finns det en grillplats som vem som helst får använda vilket ju är helt ypperligt om man t.ex. vill ordna kalas eller dylikt.

Muddy01Muddy02Muddy03Muddy04Muddy05

Dessutom är Muddy’s den enda lekplatsen jag sett som hade en gunga som var helt anpassad för rullstolsburna barn, vilket ju är väldigt storartat. Överlag så tycker jag att lekparkerna här är väldigt fina. Oftast är de omgivna av enorma träd, ibland är det även kojor inbyggda i träden som en naturlig del av parken. Jag förstår ju att vi som lever i ett ganska kallt klimat har svårt att åstadkomma dylika saker men ibland undrar jag ju nog vilken grym potential vi går miste om. Vi har också fin natur och barn är det ju inte direkt brist på.

Igår var vi på en kommunalt ägd vattenpark som endast har öppet på helgerna. Också ett lysnade koncept och med enkla medel ett välfungerande koncept.

Efter våra parkäventyr åkte vi till Shangri-La på lunch. Det fungerar fint att hänga på restauranger med treåringen då han fått springa av sig ett par timmar först. Därefter tog jag och Mixi paus från hela gänget och drog i väg på manikyr (mitt livs första!). Ska se till att komma iväg på massage ännu innan vi åker hem, och sen börjar jag nästa känna att kroppen och själen är utvilade.

Muddy06_MG_2908Lunchpaus.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: