Cairns – tredje gången gillt.

11

Vi är i Australien! Vi landade här här på lördag för nästan en vecka sedan. Flyget ner tog sju timmar och Adrian reste som man ska: somnade före start, väcktes vid landning. Tänk att kunna flyga så chilligt? Avundas nåt fruktansvärt. Nå, tur att en i familjen tog det så piano och dessutom direkt kom i balans rent tidsmässigt. Faktum är att vi haft väldigt lite jetlag på den här resan. Första natten i Hong Kong var lite ryckig men sen har vi i princip varit i balans. Tur, för jetlag suger nåt fruktansvärt. Vet av erfarenhet att hemkomsten brukar vara tusen gånger tyngre varför jag sett till att vi är lediga tre dagar efter.

Hursom, det är nu tredje gången på åtta år jag är i Australien. Helt galet att jag faktiskt tagit mig så här långt tre gånger. För långt borta är det, och det känns också som en helt annan planet. Cairns ligger dessutom omringad av regnskog och korallrev så det känns lite som om man var med i Tarzan och Blå Lagunen på samma gång. Vi har turen att vi får komma tillbaka år efter år. Vi bor hos våra kompisar Mixi och Gordon och bebeton Finn. Mixi har bott här i elva år redan så hon får väl nästan räknas mer som inredning än besökare nuförtiden. Vi är hursomhelst väldigt glada att dom valt att husera här för mera drömmigt resmål får man leta efter.

_MG_2607_MG_2669

Jag trodde att jag skulle ha väldigt svårt med värmen här, för 33 grader(!!!) är inte direkt min bekvämlighetstemp. Men konstigt bra går det även för mig. Skönast av allt är ändå det här med att ungen inte måste ha nio lager kläder på sig för att gå ut genom dörren.

_MG_2265Stranden där vi bor, vi såg en sköldpadda!

_MG_2295_MG_2362_MG_2411_MG_2437Bilderna tagna på Port Douglas Wildlife Habitat. Jättefin park och helt supermysigt att djuren gick lösa och lät sig klappas. Ja, inte krokodilerna då kanske.

Vi är nu inne på första vecka och har valt att ta det ganska piano i år. Vi har sett alla dom där vanligaste turistattraktionerna här tidigare så vi tar det lite som det kommer. Vi har besökt en naturreservat, hängt på stranden, simmat i regnskogen, shoppat, och mest bara försökt sova ikapp en sömnlös sommar. Varit fruktansvärt skönt.

Vi är mitt uppe i regnperioden här så de två senaste nätterna har det kommit störtfloder av regn, trodde taket skulle ramla in första gången det hände. Skönt med regn som rensar luften eftersom det är så tryckandet hett. Mindre kul med myggen som kommer som på posten då det är fuktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: