Hong Kong – Peak Tram.

9Transportbåtar över till andra sidan. Rullar hela tiden och kostade ett par dollar. Praktiskt och löpte smidigt.

_MG_2024Huvudgata i Tsim Sha Tsui. Allmänt kaos men vi vande oss konstigt fort.

Den andra dagen i Hong Kong åkte vi med färja i fem minuter över till själva Hong Kong Island. Den delen av staden är kanske mera så som jag hade föreställt mig att den här staden är: affärsmän, banker, och flera banker. Vi vandrade runt ganska planlöst en god stund och bestämde oss sedan för att ta oss upp till en utsiktspunkt med tåg, the Peak Tram. Vi hade kanske inte helt räknat med att kön till tåget var cirka en halv kilometer lång när vi ställde oss i den, vi såg helt enkelt inte var den slutade. En dryg timme tog det innan vi var inne på stationen och måste nog ändå säga att vårt barn var ganska bra på att uppföra sig men det sista tio minuterna hade han nog ingen större lust mera. När vi väl kom ombord var det dessutom så otroligt fullbelamrat att vi inte fick någon sittplats. Ingen panik tänkte vi för åkturen var knappast så lång, och det var den inte heller. Problemet var bara det att det ibland var så brant att det kändes som att man stod i en bergochdalbana. Jag var livrädd att någon broms skulle släppa och att vi plötsligt skulle rulla baklänges neråt och dö. Men upp kom vi, med ett panikleende på läpparna.

4På väg upp med the Peak Tram, hisnande!

Väl uppe så möttes vi ju at världens häftigaste utsikt så det var värt köandet, dödsångesten, och Adrians otroligt sura humör den sista kvarten. Uppe fanns även ett antal restauranger och butiker men vårt barn hatade tillvaron så mycket i det här skedet att vi rullade ner för samma backe vi hade rullat upp efter bara drygt tjugo minuter. Nöjda ändå, och ganska trötta efter att vi hade vandrat omkring i omkring åtta timmar.

snapseedSur unge som vägrade vara på bild, fick smygfota detta med telefonen.

5Vy från toppen.

11Bröllopsfotografering nere vid hamnen. Lustigt nog var ett annat brudpar bakom oss och fotades. Populärt ställe tydligen.

_MG_1512Och detta är utsikten från Victoria Harbour mot Kowloon där vi bodde.

11_1Mitt resesällskap, sista förmiddagen i Hong Kong. Glada och redo för avfärd mot Australien.

Som sammanfattning kan vi säga att Hong Kong var en bra stad att resa i, både för vuxna och barn. Människorna var vänliga och det flesta kunde kommunicera på behjälplig engelska. Kändes tryggt att röra sig här, och det var enkelt att röra sig till fots eller metro. Vi gick mest vilket känns som det bästa sättet att lära känna en stad på. Bara man vänjer sig vid trafiken och oljudet så blir det bra.

Därtill så var Hong Kong ganska skön på det sättet att den kändes inte turistig överhuvudtaget. Inga människor som stod och rev i en för att sälja billiga Messi-skjortor eller människor som försökte pracka på en underliga guidade turer. Därtill så såg vi ytterst lite västerländska turister överhuvudtaget, mest japaner faktiskt.

Adrian åkte mest i vår trogna kärra som varit med oss i tre år, en Chicco Liteway. Den börjar vara på slutrakan nu, hjulen strular ibland så det kan hända att den får stanna i Tokyo när vi åker hemåt. Men den har rest jorden runt så den har gjort sitt. Adrian har växt ur den dessutom så dagarna med kärrbarn börjar vara förbi.

Så, om nån funderar på att åka hit av orsak eller annan så tycker jag att ni ska göra det. Och besök för allt i världen Tim Ho Wan! Beställ en baked bun with bbq pork och glöm inte vem som tipsade er.

Zài Jiàn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: