Hong Kong – Disneyland.

Vi var ganska säkra på innan vi åkte hit att vi skulle besöka Disneyland. Ursäkten var ju att vi ville göra nåt som bara var för Adrian, men om vi nu ska vara helt ärliga så är det ju inte direkt tråkigt att åka till en nöjespark vare sig du är tre eller trettiofyra. Så på torsdag åt vi en snabb frukost i Kowloon, spontanbokade biljetter på nätet, och tog sedan tunnelbanan mot parken. Själv resan dit tog kanske en halvtimme med tågbyten och själva åktiden. Men det bästa? Kolla in den sista biten! Hur fina tåg!

6

Vi hade väldigt tur med vårt visit. Vi råkade pricka in vårt besök på en dag som inte var överbelamrad med folk. De första timmarna på dagen var nära inpå folktomma (med asiatiska mått mätt). Smarta som vi var så hade vi ju fixat biljetterna på förhand så vi slapp de första monsterköerna genom att vi bara visade upp biljetterna i telefonerna och kom in direkt.

7

Parken är ju ganska enorm så vi började med att fixa fram en karta för att reda ut hur den här dagen skulle läggas upp. Det föll sig sedan ganska naturligt när vi väl var igång men inte en enda gång under dagen kändes  det som att vi hade fått tillräckligt och ville åka hem. Dessutom hade vi en himla tur att nästan alla åkturer var anpassade för att åkas om man är över 100 centimeter lång, vilket precis är vad som krävdes för att Adrian skulle får åka allting han ville.

2

Köerna till alla åk var helt ok, som längst stod vi 40 minuter och väntade men då var det redan kväll och som mest folktungt. Det bästa för Adrian var en såndär 3D-bio om Musse och Kalle. Jag har alltid undrat vem som uppskattar såna där program där saker liksom flyger ut från skärmen eller när det skvätter vatten och blåst på en där man sitter i sin stol. Nå, nu vet jag. Dom är gjorde för vårt barn. Har aldrig sett någon skratta så hjärtligt och galet högt åt någonting. Han var helt absurt lycklig av de där tio minuterna med 3D-glasögon på näsan. Däremot så var vi på motsvarande koncept för Iron Man men det var det värsta han varit med om och han satt och blundade hela tiden så Tony Stark är det värsta vi vet just nu, värre än Mårran.

8

På kvällen var det sedvanlig Disneyparad. Det var 20 minuter av de mest galna ljusinstallationer jag någonsin sett. Vid det här skedet var vi alla ganska trötta efter nästan nio timmar i parken så vi bestämde oss för att inte hålla ut till fyrverkerierna som skjuts där varje kväll. Vi tog tåget tillbaka och vi åkte ungefär 15 minuter innan Adrian däckade i vagnen.

Kan varmt rekommendera Disneyland i Hong Kong. Räkna dock med att en hel dag går till detta. Se till att dricka mycket vatten, det är konstigt svettigt att stå och gå i trettio graders värme en hel dag. För mera bilder och info kan ni gå in på parkens egen sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: