#MeToo.

Satte igår och såg på mitt Facebook-flöde och slutade räkna efter att jag sett över trettio #metoo-statusar. Var inte ens överraskad att nästan alla kvinnor jag känner är träffade av hashtaggen. Själv så har jag blivit tagen på i skrevet av totala främlingar, fått mina bröst högljutt bedömda av pojkar jag faktiskt umgicks med, blivit erbjuden stringtrosor av random snubbe som jag fotade till en artikel, samt oändligt många andra skitgrejer som är så gränslösa att man inte brytt sig om att lagra dom i minnet längre. Har nära vänner som blivit våldtagna, andra som hamnat i riktigt risiga situationer men tagit sig ur dem.

Som sagt, gårdagen var knappast någon ögonöppnare om du är en kvinna som lever i det här samhällsklimatet. Men det jag hoppas är ju att snubbar får en liten ögonöppnare och reflekterar över sitt eget beteende och inte skyfflar över skiten med ett ”inte alla män.” Nä, inte alla män, men nog jävligt många eftersom i princip ALLA kvinnor känner igen sig i historierna. Det är knappast endast tre snubbar där ute som har kladdiga händer och skabbig kvinnosyn. Och som tydligen helt saknar kompisar eftersom ingen heller tycks känna någon som är totalt gränslös.

Men mest tröttsamt är ändå att extremt få snubbar tar tillfället i akt att nu uttryckligen ta avstånd från skitbeteendet och säga ifrån. Och gör dom det, så är utgångspunkten att nu när de blivit pappor till döttrar så får de något slags uppvaknande kring hur livet som tös ter sig. Märkligt att vi inte har värde innan vi är någons dotter. Räcker det inte med att vi bara är människor som förtjänar respekt?

22449947_1940401756182371_5444051518054760844_n

22365195_528768047470418_3408744402058809980_n

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: