Fredag.

Varje dag så tänker jag att jag ska bli en bättre bloggare snart. En sån som jag var innan, som sprutade ut oväsentligheter och bilder i en aldrig sinande ström. Sen så går ett dygn igen och jag fortsätter min icke-produktiva bana. Faktum är att jag inte ens läser bloggar mera. Nåt sällsynt inlägg slinker ned via nån länk på Facebook (som också det börjar kännas utdaterat). Presterar jag tre inlägg i veckan på Instagram så känner jag mig nästan absurt produktiv. Förbi är tiderna då man bloggade minst två inlägg om dagen och slängde ur sig bilder på Insta utan tanke på vem som sitter där och betraktar vilken glass man valde att föreviga på en brygga i Ekenäs vid solnedgången. Faktum är väl att jag är ganska ointresserad av andras liv, speciellt folk som inte har nåt att göra med mitt eget. Vet inte när den här skiftningen kom men alltså jag känner en sån akut tidsbrist hela tiden att det där med att sitta timtal och surfa runt på dagens outfit-bloggar (är det ens en grej mera?) och andra sociala medier är totalt själadöden för mig. Faktiskt.

Däremot så kan jag sakna den där avslappnade attityden och kravlösheten från den tiden då jag kunde skriva, långt och tämligen intressant ibland, helt utan hämningar eller spärrar. Alltid fanns det nåt att tjattra om. Undrar om det bara är så att jag lever ett så rasande tråkigt liv just nu som gör att ingenting lossnar, eller kanske det är som med allting annat: upprätthåller man inte saker som blir det ingenting av det helt enkelt. Eller kanske man inte ska lägga så mycket press på det här med att få ur sig text utan bara se till att göra det. Tycker ju att det är fantastiskt roligt att läsa inlägg många år senare. Speciellt hela ungens spädbarnstid som totalt är raderad ur mitt minne är så fin att ha i textformat.

Men visst händer det ju saker, och framförallt roliga saker, mest hela tiden! Glömmer bara bort att skriva ner dem. Men här kommer några i en rapp punktform, för enkelhetens skull.

  • Vi har renoverat Serendipitys övrevåning och den står nu äntligen klar, minus några smågrejer. Så himla glad över den här förändringen, som defacto är massiv. Rör ni er i Karis, kom förbi på lördag för då har vi öppningsfest där. Annars kan man hyra den också för privata evenemang. Det mest fina med hela saken är att de träd vi tog ner från gården i våras nu har tagits till vara och gjorts om till specialbyggda bord med tillhörande bänkar. Så himla fint sätt att återbruka kan jag tycka.
  • På söndag ska jag försöka casha in de sista slantarna till vår resekassa. Då står jag i Backgränd och säljer prylar på loppis i Backdala mellan 11 och 15. Kom jättegärna förbi, vi är många försäljare och FBK ordnar program för kidsen.
  • Idag är det fredag och pizza-perjantai! Tror att jag försöker dra ihop nåt syskon och styr ihop nåt gemensamt, den yngsta var iallafall intresserad. Fördelen med stor familj, finns alltid någon som vill laga pizza med en.
  • Om mindre än tre veckor drar vi till sol, surf, och sushi. Känns nästintill overkligt. Barnet vet inget om saken, och så ska det förbli tills samma dag som vi åker. Tänk, semester i tre veckor!
  • Och så avslutar vi inlägget med ett kollage från årets sista bröllop. Det var en intensiv jobbsommar, men en fin sådan.

MJ

Lovar ingen massiv förbättring på den här skrivfronten. Men jag hoppas ju på inspiration nu när jag åker och fritidsfotar i nästan en månad. Här kan ni läsa om vår förra långresa.

Se on moro!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: