Höstbarn här hej!

img_2154img_2148

Äntligen är hösten här! Luften är sådär härligt krispig och jag känner liksom att hela jag lever igen. Sommaren har aldrig riktigt varit min grej. Är verkligen inte en såndär strandnjutare som kan ligga på en filt i fyra timmar på raken och svettas. Tacka vet jag hösten och skogen och blåsten och regnet och filtarna och brasorna. Passar mitt bistra sinnelag lite bättre. Dessutom har jag nu äntligen fått hänga i skärgården lite grann. Ledighet har varit lite av en bristvara den här sommaren så när tillfället ges att åka ut till havs så smiter jag.

Med hösten kommer ju också diverse nystarter. Barnet har blivit språkbadare på heltid och har nu börjat trivas. Första veckan var ju inte så rafflande rent humörsmässigt men nu är lämningarna på morgnarna helt gråtfria och han verkar ha hittat sin plats. Skönt. Däremot så har han blivit en totalt hyperaktiv galenpanna kvällstid och det hoppas jag bara beror på allt nytt för om jag ska hantera en unge som testar gränserna med ens nerver livet ut så blir detta lite tungt. Däremellan så han ju en helt fantastisk tänkande individ som dagligen kläcker ur sig de mest bisarra saker. Exempel på en helt random diskussion mitt under pågående Disney-program:

– Mamma, hur var det med dom där tabletterna?

– Vilka tabletter?

– Ja, du sa ju att man kan äta tabletter om man inte vill vara pojke mera?

– Alltså, jag menade att ibland känns det inte rätt i kroppen, och då kan man ta mediciner som gör att man får byta och bli en flicka istället. Man kan välja själv om det inte känns bra. Hurså, vill du bli en flicka nu?

– Hmmm… Nä. Jag tror nog att jag hålls pojke.

– Ok.

Har en känsla av att vi får vara hemskt försiktiga med vad vi pratar om för han suger i sig precis allting som en orddammsugare. Häromdagen sa jag att Elvis (som var på tv) dog för att han inte åt så bra och drack lite för mycket öl och fick ont i hjärtat. Var Elvis en spurgu, undrade han då. Rimlig fråga av en treåring.

Så att sådant.

 

 

3 Kommentarer

  1. Jennie skriver:

    Herregud! Var Elvis en spurgu? 😂 Döör!

  2. Jenny skriver:

    Spurta!? Jag döör av skratt här… 😂

  3. Jenny skriver:

    Spurgu!? Jag döör av skratt här… 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: