Ut på tur, aldrig sur!

Ni som läser här ibland vet ju att jag alltid tjatar om min absoluta kärlek till världens bästa träningsgrupp, Crossnature. Otroligt att det gått nästan tre år sedan jag första gången åkte in till Helsingfors och fotade ovannämnda träning med Anna som importerade detta till Finland. De där timmarna jag hängde i Brunnsparken fick mig omedelbart att sukta efter nåt motsvarande till Karis. Och otroligt nog så såg den gode Anna potentialen i detta, värvade med världens bästa Lina som dragare och sensommaren 2014 hade vi vårt första pass i Pumpiviken. Efter det har det bara rullat på. Vad som började som träning riktat till nyblivna morsor som ville stärka kroppen i frisk luft skuffandes på en barnvagn har nu blivit ett sammansvetsat gäng som tränar i precis vilket väder som helst och precis varenda gång går hem totalt slut men skrattandes. Fy fasiken vilken jävla ynnest att ha en sån härlig träningsform som bara gör en glad precis varenda en gång.

Lina och jag pratade för några veckor sedan om att plocka ihop lite foton och göra ett bildspel för att kunna visa resten av byn vad de går miste om i förhoppning om att vi kanske kan inspirera flera att hoppa på Crossnature-tåget. Men jag tyckte själv att det allra roligaste vore nog om vi faktiskt gjorde en liten film för att visa vad vi egentligen gör på våra pass, och framförallt förmedla glädjen kring att träna utomhus. Vi pratade om detta på senaste pass, och vi var alla rörande överens om att vi hellre väljer plus fem och snålblåst och regn, än att ställa oss inne i ett gym när det kommer till träning nuförtiden. Ut på tur, aldrig sur.

Så, här är resultatet av våra ansträngningar. Smuts på linsen får vi leva med denna gång, men kanske glädjen ändå förmedlas? Och ni som känner att ni kanske inte hittat nån träning som funkar för er, men känner för att prova på nåt nytt, kom med! Vi är precis sådär flamsiga och lyckliga som vi är i den här videosnutten. Alla kan delta, vi har många nya som precis hittat oss så ni behöver inte vara oroliga för att känna er som att ni inte kan. Vi jobbar alla efter egna förutsättningar och peppar varandra, alla tycker det är lika svettigt och tungt och svordomsframkallande. Ändå kommer vi alla tillbaka.

Så, ni hittar oss på torsdagar klockan 19 och på söndagar kl 10.30 i Sandbo-gropen för tillfället, vi byter plats med jämna mellanrum beroende på underlag och ormar och vargar och fan och hans moster. Ta på er stryktåliga kläder och klä er lager på lager. Sittunderlag är bra, handskar är nödvändigt den här tiden på året. Vattenflaskan med och så kommer ni med och skuttar runt i skogen. Ni ångrar er inte!

Vi finns på Facebook om ni letar på Crossnature Karis. Kom med i gruppen så hittar ni träningstider och platser då vi kan tvingas flytta tider och sånt ibland med kort varsel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: