Mjölka kor och äta burgare.

17240423_1669125483114151_1063992142332502572_o

Ovanstående råkade segla förbi i mitt FB-flöde idag och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men samtidigt fick det mig att reflektera över vilket glidarliv vi har här på landet egentligen. Idag åker mitt barn med tre andra kids till en närliggande bondgård för att titta på fåren och lammen. De har nämligen tovat under vårvintern och frågorna som uppstod kring ullen var främst om det även finns gröna och blåa får eftersom ullen de använde hade den färgen. Så imorse åkte de iväg för att utreda saken närmare. Fatta! Vilken jävla lyx att våra småbarn får åka iväg på såna här äventyr med sitt kommunala dagis!

Och härligt att dessa treåringar nu redan får uppleva detta så de inte undrar i vuxen ålder varifrån mat kommer. Vi pratar ganska mycket om det här hemma annars också, att köttet kommer från djuren och Adrian verkar ganska okej med det. Däremot äter han nog väldigt dåligt med kött, föredrar alltid gurka och morot och majs. Inte mig emot faktiskt.

Själv är jag i någonslags vegetarisk fas just nu. Vet inte riktigt vad det beror på men har utan ansträngning ätit i princip som en vegan sedan en vecka tillbaka. Ja, förutom ägg då, ägg har jag nog svårt att skippa faktiskt. Var ju vegetarian i fem år så det har väl aldrig känts så himla avlägset att skippa köttet igen. Men just nu har det nog inte handlat så mycket om att utesluta animaliska produkter som det har handlat om ett extremt sug efter vegetarisk mat. Fick himo helt enkelt. Dessutom är Pinterest så himla smidigt att du hittar precis ALLTING i receptväg. Och sen så bor jag ju med en person som nog inte klarar av att leva vegetariskt men till och med han har ätit både tofu och zoodles de senaste dagarna så bara han får in en biff här och var så överlever han nog också.

Men på tal om att veta varifrån maten kommer så måste jag även ge ett big-up till min snubbe som valt att enbart ta in nötkött från Mörby Gård i fortsättningen. Det betyder att Serendipitys hamburgare är ultralokala: brödet från Wi-Box och köttet från Mörby Gård. Biffen steks när man beställer den så du kan själv väljer grad. Medium är ju alltid godast. Så, om man ska äta kött så är nog den här burgaren rätt väg att gå. Och till sommaren kommer glassen i Serendi antagligen att komma från Herrgårdsglass i Tenala så nån långvarig vegan blir jag nog inte. Köttet kan jag slopa, gräddglassen not so much. Skulle Greken ännu gå med på att skaffa lite höns till Pityn så börjar det hela vara riktigt ultralokalt på matfronten.

Burgare1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: