Blöjbestyr.

Längesen jag frågade något barnuppfostran-relaterat här. Kanske för att jag blivit en så jävla guru på barnavård mittiallt? I kid, I kid…( är fortfarande helt förstummad att vi ens har ett barn) har inte bara haft något akut att fråga. Men nu har jag. Såhär, när ska man ta bort nattblöjan av ungen? Alltså hur gör man rent konkret?

Vi är nu så långt i processen att barnet inte använder blöja under dagen. På dagis används den endast under vilan. Har inte nån större stress med detta. Vi lider liksom inte av att tvingas byta en stackars blöja per dag här men jag blev bara fundersam att i vilket skede ska man ens börja testa?

Vi sover så gott på nätterna just nu att jag ogärna går och rubbar dom efterlängtade ostörda sovtimmarna med något så tradigt som nedkissade sängar på nattlig basis. Inatt sov jag dock inget vidare. Klockan 4.30 vaknade jag av en smäll och steg upp fortare än Usain Bolt och ropade högt ”AAAADRIAN!!!!” (typ, som i Rocky-filmerna. Lika dramatiskt var det) för jag hade visionerat inom loppet av en millisekund att han hoppat backflip från soffan och landat på huvudet, varför vet jag inte. Men efter typ tio sekunder av frenetisk förvirring i vardagsrummet så insåg jag ju att Adrian låg bredvid mig i sängen, dit han tassat mitt i natten, och Greken låg i hans säng och hade lyckats sparka omkull nån förbannad grävskopa som lät som jordens undergång i ett annars knäpptyst hus. Efter den mindre kärlkrampen så fick jag inte sömn igen förrän klockan 6. Good times.

Men jo, så om nån har hujsig blöjrutin så dela gärna med er. Själv ska jag nu krypa ner i sängen. Och vet ni, inte vilken säng som helst för idag har vi köpt en ny bäddmadrass efter sju års slitage. Kombon ny madrass, sprillans nya lakan, svalt sovrum, och en bok som jag får läsa ostört… nej ni hör ju, guuuhuuudoooomligt!

Godnatt på er. Här kommer en icke-relaterad bild från idag då jag tog en selfie med en ko. Jag är till höger. Se on moro.

img_9727

 

2 Kommentarer

  1. Tänk positivt skriver:

    Sen när nattblöjan varit torr några några morgnar kan ni ta bort den. Det hänger ihop med nåt hormon(tror jag det var?) man har i kroppen som ökar efter hand. Sen i nåt skede gör det att barnet vaknar av sej själv om han behöver på vessan. Detta fick vi lära oss när vi försökte öva bort nattblöjan men det bara inte gick. Till sist kan man få nån medicin om barnet fortfarande kissar på natten, tror barnet ska vara över 5 år då.

  2. Jenny skriver:

    Vi tog bort den sen när A var flera nätter i rad torr. Visst hände de olyckor efteråt men inte många.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: