Ratata <3 Sandra Beijer.

Igår tog jag en såndär lagom spontankväll och åkte iväg till Helsingfors. Ratata hade bjudit in Sandra Beijer för att föreläsa om skrivande, bloggande, och lite allmänt om lifvet. Sandra driver bloggen Niotillfem sedan snart tolv år och är en av de där fåtal därute som faktiskt lever på bloggandets ädla konst. Otroligt fascinerande att höra henne prata om disciplinen kring hennes skrivande på alla fronter, såväl som författare som bloggare. Har läst Niotillfem i ganska många år och tycker den har en fantastiskt skön mix av allting. Väldigt mycket hjärta och smärta, mycket resor, bilder, och framförallt en väldigt smart dialog med sina läsare. Så, det är ju alltid lite spännande att träffa folk i verkligheten som man egentligen bara upplever existerar på internet. Men men, Sandra var en skön typ som kändes väldigt mycket som sättet hon skriver på, vilket alltid är skönt. Ibland blir det lite av en krock när man träffar bloggare på riktigt, dom är liksom helt annorlunda än vad man hade föreställt sig.

Sandra berättade mycket om hennes skrivprocess kring hennes två romaner och det var otroligt inspirerande. Skriver, skriver, skriver varje ledig minut. På tunnelbanan, eller medan hon går från ställe till ställe. ”Alldeles för få människor skriver medan de går!” Själv hyser jag inga direkta författardrömmar, för odisciplinerad, men tycker om att lyssna på människor som brinner för det de gör. Sen spelar det ingen roll om de jobbar som brandmän eller sjukvårdare. Passion är passion liksom.

Så tack till Ratata för detta, mycket bra, mycket bra! Och tack till min kära vän PingPing som tog emot mig över natten. Bedrövligt att VR beslutat att man kan inte åka hem till Karis senare än 20.37 med allmänna transportmedel. Vad ääääär det för jävla bajstider?

_mg_9076_mg_9085_mg_9099_mg_9101

4 Kommentarer

  1. kuggekugge skriver:

    Åh så fina bilder (what a surprise). Men vitsi Sandra är härlig!!

  2. emzi skriver:

    Åh älskade det där med att skriva medan man går! Så fantastiskt! Sandra var nog underbar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: