Jag lever!

16216326_10154752152715470_192748940_n

I fredags åkte jag och gäng lika nervösa kvinns till Arcada i Helsingfors för det otroligt nervkittlande fystestet. På plats möttes vi av ett gäng lika nervösa gymmare som precis som vi skulle genomgå en härlig kväll med fysisk pina. Nå, det var ju inte så dramatiskt som jag hade målat upp det i huvudet faktiskt. Allting gick bra.

Vi började med In Body-mätning som i princip konstaterade det jag redan visste: Jag är tjock. MEN, det är en världslig sak för det konstaterades även att jag är 174cm lång! WHAT?! Har hela mitt vuxna liv trott att jag är 172! Märkligt. Nåja, åter till testet. Började med att stå barfota på nåt som liknande en våg och så matade vi in lite värden som ålder och längd och kön.  Efter ett par minuters väntan så spottade maskinen ut lite papper på min fysik på molekulär nivå. Fick veta att jag är ganska balanserad, höger och vänstra sidan har i princip identisk muskeluppbyggnad om än lite försvagad på den vänstra sidan. För mycket fett kring bålen, enligt resultaten så lever jag nånslags högrisk livsstil som inte är så bra. Men det var ju inte direkt någon överraskning ändå. Hade jag gjort testet ifjol hade jag antagligen brutit ihop och hetsbeställt Nutrilett men nu så var det mera som att ”jaha”.

Sen började testerna. Vi körde först ett beep-test. Det går ut på att du ska ta dig en sträcka på 20 meter innan en signal ljuder. Hela tiden så eskalerar tempot vilket innebär att pulsen stiger och det hela är faktiskt ganska asigt. Men, jag kom inte så värst långt. Hade på mig mina trogna Adidas-specialare som var så hala att jag gled i princip runt som en pingvin på hal is vid varje vändning så jag hann inte ens bli svettig innan det hela var över för min del. JÄTTEFRUSTRERANDE!

Sen fortsatte det hela med armhävningar, situps, knäböj, samt explosiv styrka i form av jämfota hopp utan fart. Allt det där gick väl helt ok. Är inte Usain Bolt men kom ju igenom allting. Sen hade vi rörlighetstest och där fick jag dra sträck för jag lyckades inte ens få ett godkänt resultat. Mina baklår är så spända att jag inte kunde genomföra övningen. Nätt.

Nåjo, men det var en riktigt rolig kväll trots förhandsångesten. Nu gäller det då att tänja dom där jävla låren så att jag ens får ett resultat på den biten i april. Och fortsätter som normalt med Crossnature. Så alla som vill joina vårt fantastiska gäng ska komma till parkourparken i Karis på torsdagar kl 19 eller på söndagar kl 10.30. Alla med! Vi lider tillsammans!

3 Kommentarer

 1. Mammaipentby skriver:

  Du är modig! Jag skulle aldrig våga göra testet tror jag. Iiiik!!
  Hördu, har du funderat på yoga? Det är ju superbra för kylskåp dom jag. Så tänkte fråga då du nämnde om din styvhet ☺

  • NinaFotograf skriver:

   Jo, har provat yoga. Inte helt min grej just då iaf, men tål väl att provas på igen. FysioPilates är toppen, men går på så udda tider att jag inte kan delta just nu.

   • Mammaipentby skriver:

    Kolla Lyftes tidtabeller ifall något skulle passa dig. Jag är så styv att hohhohh! Nacken är fadt och allt knakar o brakar. Men det gör väl susen med tiden 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: