Netflix-koman.

Förra veckan tillbringade jag väldigt mycket tid i soffan. Barnet hade feber och då gör man inte så mycket annat än bygger kojor och ser på tv. Men eftersom vi nu lever i denna fantastiska Netflix-värld så var det faktiskt helt ok ändå. (Vad gjorde man förritiiidn när man var hemma sjuk?) Finns för stunden väldigt mycket bra där så man behöver inte pina sig igenom tvåstjärniga romantiska komedier som aldrig borde visas offentligt. Här kommer mina topnotch-tips just nu:

The Crown

En fantastisk serie som precis släpptes på Netflix (såg igenom hela under helgen, vem behöver sömn liksom?) Handlar om det brittiska kungahuset, främst om drottning Elizabeth och hennes väg från barndom till de tidiga åren som regent. Så fantastiskt snyggt och välspelat och grymt intressant på alla plan. Fantastiska skådespelarprestationer och scenografi. Se, se, se!

The Fall

Den evigt unga Gillian Anderson spelar huvudrollen i den här mardrömsframkallande serien om jakten på en seriemördare som härjar i Belfast. Jamie Dornan (Mr. Fifty Shades) gör sin första stora roll här och han är relativt asig på alla nivåer. Finns bara tre säsonger så den är lagom lång när man vill titta på nåt som inte kräver år och timmar av en. Men se inte när det är mörkt och du ska sova ensam hemma. Not cool.

Stranger Things

Winona Ryder är tillbaka, bara det! Stranger Things utspelar sig på 80-talet med allt som medföljer i form av rekvisita och kläder. En pojke försvinner spårlöst och en massa random saker börjar hända när tre småpojkar försöker lokalisera sin försvunne kompis. Trodde inte jag skulle våga se på detta eftersom jag är så genomrädd för skräckfilmer men detta är nog mera E.T. än Freddie Kruger så alla ni som kissar ner er av spöket Laban kan lugnt titta. Säsong två är på kommande så just nu får man bara vänta ut det hela.

Master of None

Svårt att kategorisera Master of None men ligger väl på humorskalan i ton med Girls, pinsamt roligt och ibland outhärdligt att titta på. Väldigt mycket samtid med allt som heter sociala medier och 30-årsangst. Väldigt mycket prat, men jag gillar sånt.

Doctor Foster

BBC producerar så sjukt mycket bra tv-material och här är en som jag hittade av slumpen på Yle Arenan faktiskt men som nu också finns på Netflix. Bara fyra delar men att dom lyckats komprimera in så mycket ångest i fyra tv-avsnitt är ganska anmärkningsvärt. Doctor Foster hittar en långt blont hårstrå på sin mans kläder och detta är upptakten till ett rent helvete och en nagelbitare som heter duga. Teveperfektion.

Nåja, kanske ni klarar er igenom nästa helg med dessa då. Nån annan som har nåt hett på lager? Ser på allt utom sånt som är färdigskrattat, ni vet, laugh tracks i bakgrunden. I can’t.

4 Kommentarer

  1. Mixi skriver:

    Vi kolla just all 5 delar av Designated Survivor pa Netflix, tyckte den var bra. Fast Kiefer e lite for america-annoying ibland, du vet. Fast nu googla jag just och ser att det finns flera delar, bara Aussie Netflix som e langsam.

  2. Sandra skriver:

    Jag älskade The Affair på HBO Nordic! Den och Outlander är det bästa jag sett i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: