Trick or treat.

snyggKanske jag öppnar dörren såhär nästa gång så är vi blacklistade i kvarteret för oviss framtid?

Alltså när har ungar i detta land börjat gå runt på Halloween och tigga godis?! Detta har ju gått mig totalt förbi så kände mig som en lysande individ idag när det plötsligt står sju ungar på min trappa och bankar på dörren och förväntar väntar sig stora högar av socker och möttes av svaret att dom får kasta wc-papper på huset om dom vill för jag har inte ens en ask russin hemma att dela ut. Har liksom helt missat att detta är något man ens gör här. På påsken har vi visserligen samma problem varje år för vi glömmer ALLTID att detta är något som är årligt återkommande. Och det faktum att finska och finlandssvenska barn går på olika helger underlättar inte härvan direkt. Men då brukar vi smidigt gömma oss under sängen tills dom går (true story, varje år) men idag stod jag ju där och stekte hamburgarbiffar och kunde liksom inte ignorera deras ihärdiga knackande eftersom de redan sett mig. Övervägde att slänga mig ner under köksbordet men barnet sprang omkring och ropade öppna, mamma, öppna dörren!

Och jag som borde vara så bra på sånt här! Vill ju vara ett sånt där roligt hus som man VET att ger bra skit när man knackar på. Övervägde i ett svagt ögonblick att ge dem en varsin banan men tänkte att det var kanske ännu sämre. Vem fasiken vill ha en sketen banan när grannhuset ger Snickers? Sen tänkte jag att en lite peng hade varit det bästa men vill kanske inte uppmuntra barn att komma hit när det sinar i kassan. Så nu fick dom ett nervöst skratt och lov att trasha huset. Bra går det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: