Den ständiga skottgluggen.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-31-kl-22-48-39Alltså, jag fattar ju att kvällspressen lever på sina jävla clickbait-rubriker för att dra in massorna och därmed annonsörerna men ska det vara såhär? Är ytterst sällan in på de finska kvällstidningarna överhuvudtaget och fick återigen bekräftat varför det är lika bra att låta bli. Av fem artiklar från samma premiär har de analyserat fyra kvinnors utseende medan en man fått uttala sig med ord och inte via sina bröst. Grattis. Låt oss igen förstärka bilden om att kvinnor helst inte ska prata överhuvudtaget, helst bara beskrivas enligt yttre attribut. Ei näin. Skärpning, tack.

Usch, trots att jag blir helt jävla kokko i huvudet av sådant här så ser jag det ändå som en positiv sak att jag ens reagerar nuförtiden. Tycker att medvetenheten kring detta blivit mycket bättre, eller så är det bara så att jag själv bara hittat andra informationskanaler som varit vänliga nog att upplysa mig. Eller så är det det faktum att jag varje vecka råkar ut för sånhär skit bara av att ställa mig i skottgluggen bakom en butiksdisk. Jag vet inte, men har börjat tröttna så jävla hårt.

Ännu är jag galaxer ifrån att inte ha ångest varje gång jag äter en kanelbulle, eller att överhuvudtaget inte tänka på vikt varje timme av varje dygn. Men känner ändå viss lättnad nuförtiden. Ett visst mått av ro i själen som kommit smygande utan att jag ens förstått det. Men det är inte så enkelt att vrida tillbaka klockan efter år av totalt kroppsförräderi som växlat mellan frosseri och svält till total självutplåning eller nåt slags normalläge där mittemellan alltihopa. Svårt att vara 34 år gammal och faktiskt fokusera så jävla mycket på nåt så basalt som föda. Och jävligt skämmigt. Tycker det är horribelt när jag hör folk säga saker högt som jag tänker tyst. Nej tack, ingen tårta för mig. Måste ju tänka på midjan lite, höhö. Uj. Tycker det låter så jävla tragiskt. För att inte tala om hur mycket jag hör det i mitt jobb. Människor som får panik av ett passfoto för att de ser så feta ut, eller blivande brudar som timmen innan vigseln står och gråter över sina inbillade tjocka armar. Så. Himla. Ledsamt.

Men det tar sig. Åtminstone reagerar jag som sagt nuförtiden. Klickar inte ens i misstag på bildspel om kändisar som får sina kroppar hårdanalyserade där de i lugn och ro firar semester med familjen på valfri undangömd strand. Vem fan ger folk rätten till sånt blaj? Lägg av med att titta på sånt och generera pengar till asen som lever på att leverera skiten.

Det är ett väldigt hårt klimat där ute just nu, och då menar jag inte bara den ankommande vintern i Karis.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: