Febrigt.

img_8745

Såhär gött började vi vår helg. Inbokad resa till Bokmässan, en sväng via Matmässan, och sen var tanken att vi skulle umgås hemma med lite folk. Så gick det ju då verkligen inte. Mitt i människokaoset på mässan så tyckte jag att barnet var väldigt varmt och överlag ganska tjurigt. Så det blev att hetsboka tågbiljetter hem och det var kanske sämsta dagen att befinna sig där på mässan också. Så sjukt mycket folk!

Och efter århundradets mest stillsamma tågresa hem med den här typen så kom förklaringen. FEBER. Fyrtio jävla grader var vi uppe i igår kväll och jag låg där och baddade huvudet på honom med kalla kompresser medan han mest bara låg och smackade och gnydde. Han är en av de där sällsynta typerna som inte reagerar på feber på nåt annat sätt än att han blir lite mera stillsam. Och varm. Och sen somnar han på cirka fem minuter, jämfört med den där timmen det normalt tar. Men sömnen är ju sen otroligt ryckig och själv sitter man och hetsgooglar vad feber egentligen innebär för småbarn .

img_8744

Trots sjukdsomstillstånd ska han ändå underhållas väldigt mycket. Skillnaden är att han orkar göra saker högst två minuter i stöten. Så idag har vi lekt med Play Doh, och bakat pepparkakor, i två minuters intervaller. Däremellan har vi kollat på Peppa Pig, byggt kojor av husets samlade möblemang och sängkläder, samt varvat med att fråga tusen frågor. Febern har hoppat upp och ner men klockan 18 var vi uppe i 40 igen. Nu sover han och jag hoppas att det blir en lugn natt. Är själv jävligt krasslig och snubben är på ölmässa i Helsingfors.

img_8752

Så, imorn måste jag vara hemma från jobbet. Vet inte varför jag känner mig skyldig av att vara hemma med sjukt barn, trots att jag själv är sjuk. Känns ändå obekvämt och slappt. Sjukt tänk. Är jag så sjuk så är jag. Men hoppas detta går om fort nu. Feber är så jävla tradigt. Vi klättrar på väggarna och på varandra. Måste vi strida med varandra, säger han och ekar mitt eget jävla tjat. Köpte nya böcker åt honom från mässan men FÖRSTÅS innehöll samtliga inköp bilder på häxor och Mårror så nu kan vi inte läsa dom för barnet klarar inte av sånt där. Lite för vild fantasi. Så imorn släpper jag löst honom med fingerfärgerna i badkaret, trots att det är en jävla mardröm att rengöra efteråt, såväl barn som inredning.

På tal om mardröm så kan ni skaffa dylika genom att se på the Fall på Netflix. Tredje säsongen kom precis och nu är jag återigen traumatiserad. Borde hålla mig till Peppa Pig jag också. Feberdagar är tacksamma tevedagar, men kanske borde välja nåt som inte gör mig nojig av att släcka belysningen. Huj.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: