Kapten Trots.

Det debatteras till höger och vänster i den finlandssvenska bloggvärlden just nu. Skulle egentligen vilja inflika med tusen olika åsikter men just nu är jag mera inställd på hålla mig vaken längre än till klockan halv tio varje kväll. Så hiskeligt vårtrött. Barnet har nästan lärt sig sova i egen säng nu men förstås går det ju som vanligt i såna situationer, löper en sak så kollapsar en annan. För när han väl lärt sig somna i eget rum så slår förstås världens förkylning till och det blir ett hiskeligt spring där hela nätterna ändå. Därtill så har han börjat trotsa så mycket att jag inte vill gå nånstans längre än ut på terassen (knappt det) med honom för allting är liksom fel och sen kommer ett utbrott utan dess like. Serverar man gröt så ska det vara yogurth, eller vice versa, för herregyyyyyd så dum man är annars! Butiksrundor har blivit ett smärre världskrig och en så enkel sak som att byta blöja har blivit ett enda långt förhandlande. Så mycket temperament i en så liten kropp. Börjar förstå begreppet terrible twos.

img_7243

Så vi umgås på hemmaplan. Igår bakade vi småkakor, såna som Alfons Åberg äter. Han åt upp halva degen och sen började han trixa med sylten men det var kul den kvarten bestyret varade utan sammanbrott. Överlag så tycker jag ju nog att just nu är en härlig ålder med honom, minus de dagliga psykbryten. Han pratar så himla mycket och berättar historier och förstår allting man förklarar åt honom. Var själv aldrig särskilt ivrig på själva spädbarnstiden, är mycket mera förtjust i den här barnfasen. En liten människa som berättar juttun och säger att han tycker om en (Ibland. Ibland är man ju bara väldigt dum och ska bara gå bort också).

Idag firar vi Vårfest på dagis. Märkligt hur tiden går. Till hösten flyttas de flesta knattar uppåt till en annan grupp men den här kisen ska hänga där ännu en säsong. Skönt. Så himla fin avdelning och personal som verkligen tar sig tid att umgås med dessa små även på tumis. Lyxtillvaro ändå, att få vara liten ett år till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: