Green toys.

Ni vet hur man tänkte innan man fick barn? Typ, mitt barn ska minsann INTE ha en miljon leksaker som blinkar och skräller och bara ligger och samlar damm efter ett dygns användning. Nå, sen får man barn och inser att det gick precis tvärtom. Hur man än försöker så bombarderas man ju av grejer och det är ganska vanskligt att be folk att inte hämta en massa grunkor i plast för att man själv tycker dom alltsomoftast är förkastliga. Själv har jag faktiskt konsekvent hållit mig till träleksaker och Briotåg, nån enstaka brandbil i plast har dock obemärkt kommit förbi den spärren. Framförallt så avskyr jag mängden av förpackningar och plast som följer med i bara själva förpackningen. Plus, det faktum att plast ofta inte är så himla nyttigt, allra minst för småbarn, som gjort att jag undvikit dom som pesten.

Men jo, till saken. Adrian har fått äran att agera testpilot för leksaksmärket Green Toys som är ett amerikanskt märke som marknadsför sig som ett väldigt ekologiskt alternativ. Själva prylarna är gjord av återvunna mjölkkanistrar! Så gammalt skräp som annars bara hade slängts på en tipp har nu fått nytt liv som barnleksaker. Smart! Såhär ser en del av sakerna ut:

Untitled-8

Den första fördelen jag såg i det hela är just förpackningen. Materialet är 100% återvinningsbart, och dom har dessutom gått så långt att den tryckta texten på lådan är baserad på soja, just för att undvika alla gifter. Därtill så finns det absolut inga, och jag menar INGA, av dom där förhatliga plastremmarna som man måste bryta bort med våld för att ens få ut prylen. Sen ska vi inte glömma att förpackningen är snygg. Stor bonus.

Untitled-6

Nåja, sen när man lagt den där lådan åt sidan och låter ungen gå loss så kunde jag snabbt konstatera att sakerna inte heller luktar nåt särskilt. Ibland har ju plast en tendens att vara ganska skarp i doften men dessa luktar inte överhuvudtaget nånting alls. Första intrycket rent allmänt var att färgerna är fina och sen tycker jag om den barnsliga och runda formen. Adrian gick ju förstås direkt lös med hammaren vilket är kanske det sämsta ljudet i världen men låt gå. Väntar att han blir lite äldre och att han inser charmen med skruvmejseln istället. Själv var han ytterst nöjd över just verktygen. Kan bero på att han härstammar från ett släktträd av snickare och byggare.

Untitled-2

Båtar är ju också ett specialintresse så nåt mera tacksamt för den här ungen än just en färja med två bilar finns inte. Och eftersom han är lika besatt av vatten så gick vi ut och testade lite i närmaste vattenhål. Och det var ju urkul att dränka bilarna tills det började spöregna och jag tröttnade. Som tröst fortsatte vi inne i badkaret istället. Alla prylar går att tvätta i diskmaskinen så det är ganska behändigt just om man vill sysselsätta sig med dessa grunkor både ute och inne.

Untitled-3 Untitled-4 Untitled-5

Till sist som lekte vi med helikoptern vilket otippat nog blev favoriten. Otippat säger jag eftersom barnets redan nämnda båt-och sågintresse. Nå ”koptern” skulle med allt våld med till dagis nu också men eftersom jag har en känsla av att det inte är så himla populärt att släpa med en massa grunkor dit så fick den nätt vänta hemma. Den har redan varit på ett antal flygturer (läs: slängts från soffan ner i golvet) och har inte tagit stryk så det är rejäla doningar.

Untitled-7

Så vårt slutgiltliga recension av prylarna är den att vi är mycket nöjda. Är mycket glad att nån lyckats tänka ut nåt syfte med gammalt skräp. Dessutom nåt som är giftfritt och tryggt för små kisar och tösar att släpa runt på. Bra storlek och inte för mycket tjafs som kan rivas loss och tuggas på. Huvudsaken är ju ändå att den som dom görs för tycker om dom. Och det gör han. Och ännu bättre, dom har inga inbyggda ljudeffekter! Så vi som föräldrar är således lika glada.

Green Toys säljs i butik i Finland i höst. Just nu kan man köpa dom via företaget Tactics webbshop(I Sverige säljs dom på Åhlens, åtminstone såg jag dom när jag var där senast).

21

Inlägget är ett samarbete med Tactic

 

2 Kommentarer

  1. Marie skriver:

    Wow!Inte illa att få agera testpilot!🚁🛥🛠 Här skulle det finnas en lycklig tjej om hon skulle vara i Adrians position 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: