Eggcellent.

egg

Tack för alla insikter om påsktraditionerna! Har nu beslutat mig för att gömma ett par större ägg åt barnet som han sen får leta reda på. På helgen åkte vi till min gamla kollega Sanne och hämta lite ägg från deras hönsgård. Så sjukt fina! Barnet fick plocka åt sig ett nykläckt som han sen bar andäktigt i ett par timmar tills vi äntligen kom hem och kunde koka det. Otroligt nog så gick det inte sönder!  Vi har diskuterat ganska mycket kring påsken på senaste tid och han har plockat med sig väsentligheterna.

 1. Man får påskägg.
 2. Min bror ska hämta paket åt honom från Stockholm (varför han tror detta har jag ingen aning. Bara så att du vet, Jonas… han tror att du kommer med en båtlast överraskningar).

Efter påsken är det bara två ynka veckor kvar så blir det kalas. Hoho, två år med den lilla kisen. Han börjar blir så stor nu att jag undrar om det kanske skulle vara skäl att börja avvänja honom från nappen. Sist och slutligen så använder han den enbart när han ska sova och spottar ut den själv under natten. Men likväl så ska den finnas där, annars blir det psykbryt. Hur gör man sånt här? Kan man bara kylmästi säga en dag att nu ska vi donera bort den, tack och hej. Eller gör man sånt gradvis? Vill ha bort den för jag tänker på hans tal och sånt, att det inte ska påverkas. Och tänderna förstås. Och sen används den ju väldigt lite så det känns som om det inte är så stor skillnad om den nu lämnas definitivt. Tips?

 

8 Kommentarer

 1. mia skriver:

  Påskharen kom och tog min tutt när jag var liten.

 2. Ellu skriver:

  Elis gav sin åt en nyfödd kusin när han var lika gammal som Adrian nu. Vi hade pratat om det på förväg många gånger och sen fick han ge tutten när vi träffade babyn. I utbyte fick han en leksaksbil av bebulen. (bilen hade vi själva köpt och smugglat åt föräldrarna). Och det fungera!

 3. LottaJ skriver:

  N gav sina åt ekorrbabyna i skogen…heh. I utbyte hade dom sedan lämnat ett paket åt henne, det minns hon än idag…Men jestas ett sånt sjå första kvällen hon sku somna utan den! H gav sina åt tomtarna på lilla jul, och de gav ju förstås paket i utbyte. Han fråga inte efter den enda gång och somnade utan ett knyst på kvällen…märkligt, Båda var 2 år då de gav bort dem.

 4. E skriver:

  Vår äldre gav sina åt påskharen och fick några presenter i utbyte. Han använde och enbart då han sov, men just innan påsk hade han varit sjuk och fick hålla den lite mera. Oroade mig för hur det skulle gå men det gick hur bra som helst. Han var då 1 år och 10 månader.
  Nu är lillebror 1 år och 10 månader och det är påsk igen….han är värsta tuttmonstret som vi kallar honom. Senast vid hans 2-års dag tar vi nog bort den av honom också, han börjar dagis i höst och vill inte att han har tutten där som samlar en massa bobbor. Dessutom tänker jag på tänder och talet, han pratar massor men stör mig oerhört på det då han pratar med tutten i munnen.

 5. Marie skriver:

  Påskharen lämnade ett pappägg dit fröken fick samla alla tuttar innan hon la ut det på terassen. Lämpligt nog skulle vi sedan bort och då vi kom hem hade påskharen hämtat alla och lämnat ett munspel och russin där istället. Hon ville sedan till natten gå igenom händelsen några gånger och men var väldigt accepterande av situationen. Före detta hade vi pratat om att påskharen brukar samla in tuttar för att sedan kunna ge till små bebisar. (Talet och tänderna påverkas nog inte då tutten bara används vid insomning, annat är det om den konstant är i munnen + att det blir svårare att bli kvitt den)

 6. Malin skriver:

  Vi klippte sönder Julians tutt, så han såg att de inte dög att suga på mera. För då påminns han inte om dem lika som om man skulle ge dem till ex julgubben. Har fungerat för många!

 7. Jannike skriver:

  Jag satte band i några av Caspers tuttar, sen gick vi tillsammans ut (på förmiddagen) och hängde tuttarna i ett litet träd så att babyfåglarna skulle få dom. Det var viktigt att han också själv fick hänga upp dom. Sedan under tiden som Casper sov dagssömn (utan tutt) så plockade jag bort tuttarna från trädet och satte istället ett litet paket på vår terrass. När han sedan vaknade från dagssömnen såg han att tuttarna var borta, babyfåglarna hade tagit dom och istället lämnat ett paket åt honom. Några kvällar och dagar vid sovtiden var det lite mera skrik men till sist och slut gick det ganska bra. Casper var kanske 2 år 2 månader då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: