Wax on wax off.

Meme 0951

Nåt positivt med vintern: pressen att göra sig själv len som en persika slutar att existera samma sekund som årets första halsduk åker på. Vi snackar rakning här. Trots att jag är en renodlad feminist som tycker att vi ska begrava allting som heter patriarkatet så har jag hemskt svårt att komma över tröskeln när det gäller att låta håret växa fritt över hela kroppen. Över min kropp då, hur andra väljer att odla kroppsbehåring rör mig inte det minsta. För att tala klarspråk: håret under armarna ryker. Håret på benen ryker. Håret vid bikintrosan ansas. Ögonbrynen noppas på salong med jämna mellanrum Än så länge har jag sluppit vaxa mustasch, men antagligen hamnar jag väl där också nån vacker dag. Önskar att jag inte var så här störd när det kommer till hår. För det är ju just det, bara hår. Och det spelar ingen roll hur singel jag än är, beter mig lika oberoende om jag har ett förhållande eller inte så detta om att pleasa en partner är inte relevant här. JAG känner mig snuskig om håret under armarna når över stubbgränsvärdet. Vilket är helt sjukt egentligen. För vem fan bryr sig? DET ÄR BARA HÅÅÅÅÅR! Yada yada, bla bla och etc.

Men ja, ville egentligen inte diskutera behåringens vara eller icke-vara här, det jag vill veta är faktiskt det här:

Hur sjukt på en skala från nageltrång till förlossning tar det att vaxa benen? Och hur mycket hår måste där finnas innan vaxningen för att det ska bli bra resultat? Och nu snackar vi inte om att vaxa själv hemma med nån kladdig burk med uppvärmt vax som hamnar precis på alla andra ställen än just där man ska vaxa, och inte heller nån remsa som jag själv måste tortera mig  med som inte ger mig nåt annat än smärta och lika håriga ben som innan. Nej, salong alltså. Och var i Karis gör man detta? Innan fredag nästa vecka. Tack.

6 Kommentarer

 1. noradonsby skriver:

  Jag har ingen aning om vaxning är, men vet att Salong wellness gör sånt och jag älskar Heli som jobbar där. Hon har magiska händer. Dessutom går det superlätt att boka tid dit på deras hemsida, vilket ju är roligt om man som jag har telefonskräck.

 2. Karin skriver:

  Jag brukar vaxa benen själv en gång per sommar, oftare än så orkar jag inte hålla på med en så kladdig verksamhet. Visst gör det ont, men det är inte oöverkomligt. Den där första remsan är värst, sen är det bara att riva på tills allt lurv är borta. Jag vågar nästan påstå att ett maffigt nageltrång är betydligt värre. För att vaxet ska greppa behövs det nog hårstrån på minst en halv centimeter. Det bästa är helt klart att slippa stubbig utväxt. Dessutom växer ju inte allt hår i samma takt, så man har inte lika mycket att vaxa nästa gång. Om man gör det oftare än en gång om året alltså.

 3. snellmansida skriver:

  Wellness i Karis! 👌🏼 fast jag har ingen egen erfarenhet ännu, men snart! Har bara hört bra om dem!

 4. Anna skriver:

  Skjut inte upp det för länge bara, kombinationen stark sol och alldeles nyvaxad hud kan orsaka problem för en del

 5. Ica skriver:

  Bettina på King&Queen (gamla Studio 59) gör ett helt sjukt bra vaxningsarbete. Jag var själv och vaxa bikinilinjen och det gjorde inte alls sjukt. Visst kändes det men sjukt gjorde det inte. Gör det bara itid före resan för åtminstone jag själv blev ganska prickig I några dagar efteråt 🙂

 6. Linda skriver:

  Wellness i Kanaltorget, jag brukar gå till Linda 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: