Grönt är skönt.

Försökte mig på en vegetarisk middag igår. Vegebullar och spenatpasta med tomatsås. Gick ju inte hem som en dröm direkt. Vitsorden ”smakar hästfoder” samt ”bara spaghetti, mamma” yttrades rätt fort. Ja, ja lite torrt var det kanske med dom där höbollarna men så jävla illa var det nog inte. Svårt för mig ibland att förstå att jag levde som vegetarian i fem år. Just nu bor jag med en man som inte ens kan leva ett dygn utan nån form av kött. Själv är jag nöjd bara jag får mat, inte så stor roll om den innehåller kött eller inte. Ska dock inte förneka att jag tycker att kött är gott. Jävligt gott defacto. De flesta varianter. Tyvärr. Men tycker även om all form av vegansk samt vegetarisk kost (minus det som veganer kallar efterrätt. En Snickers är en Snickers, kan inte ersättas med några förbannade dadlar hur mycket ni än vill intala er själva det). Mitt största problem är väl snarare att jag tycker för mycket om mat. Kunde äta hela tiden. Gör ju dock inte det på grund av… ja, fetmaskräck främst.

Nåjo, inte blir det vegetarian av mig nånsin mera. Har fått upp ögonen för charkuterier. No way back. Däremot så kanske jag inte bara slentrianmässigt ska laga mat med kött i bara för att det är enklast. Kanske dessutom peppar Greken att laga mera mat hemma om jag slutar servera kött vilket leder till att han måste aktivera sig själv för att få sin jävla biff. Win win.

Kanske nån sitter på nåt killer-vegerecept? Helst inte nåt där saker ska blötläggas i tre dygn.

 

8 Kommentarer

 1. Anna skriver:

  http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kasvis-papukeitto-ja-pistoutahna/ Den här var relativt snabb och riktigt god och mättande. Pistouröra blev överkurs så ersatte med grön pesto på burk, men det var viktigt för smakbrytningen så skippa inte. Var försiktig med mängden tomatkross, blir lätt för mycket tyckte jag. Har också en sambo som tycker att kött ”hör till” så slängde lite stekt bacon ovanpå mot slutet, så luktar det åtminstone kött 🙂

 2. Anna skriver:

  Tycks vara sopptider så här kommer en till. Riktigt fräscha och varma smaker. Lite pilligt med pumpan men gick bättre efter att jag skalade den med potatisskalare före jag fortsatte att skära i bitar. Skippade baconet den här gången, men stekt halloumi att servera till var jättelyckat http://www.paleoskafferiet.se/pumpasoppa-med-sting/

 3. Pia skriver:

  Jag tror på vardagsmat som serveras 15 minuter efter att man kommit in genom dörren. Pirkka (!) har färdiga (i vissa fall t.o.m. ekologiska) grönsakspureer på tub som lätt blir till god o värmande soppa tillsammans med ca 2 dl grönsaksbuljong, creme fraiche o chilli/kryddor/vad man vill. Hos oss är det obligatoriskt med krutonger eller solrosfrön till, i värsta fall kan man också servera med grynost ifall man saknar något annat tuggbart. Favoriten är batat-morot kombon.

 4. noradonsby skriver:

  Jag har hur många som helst bra vegerätter på lager, såna som både jag, Italienaren och barnen tycker om. Vi har övergått till att äta kött endast 1-2 gånger i veckan, utan att förändringen känns stor. Dessutom blir det mycket billigare med vego, jag blir helt förfärad varje gång jag köper kött , sjukt dyrt ju! Ska lista mina bästa vegorätter på bloggen senare!

 5. Mixi skriver:

  Min favvo vege ratt for tillfallet: http://pinchofyum.com/homemade-healthy-palak-paneer
  Ser kanske inte sa aptitlig ut men jezus vad gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: