Det dåliga samvetet.

1

Och här står vi nu, på den femte dagen av helvetes förkylning. Barnet blev krasslig i princip direkt efter dagis på fredag och sen har det rullat på. Hosta, pip, gråt, feber, och det i en konstant virrvarr. Ett läkarbesök där det konstaterades en eventuell begynnande öroninflammation. Inte kul. Ingen antibiotika fick han heller, onödigt om den inte faktiskt blommar ut, sades det. Nå, han är ganska tapper den där ungen och egentligen inte så svår att hantera trots att febern nådde 40 grader men det är den där runtomkringrumban som blir så hiskeligt jävla stressande för alla parter. Chefen är på semester den här veckan vilket innebär att vabbning för min del är ganska svårt, trots en förstående kollega som tvingas sitta här utan en tillstymmelse till pausmöjlighet. Så jag har fått anlita fammo, mommo, och allt däremellan för att få detta att löpa. Har själv jobbat halvdagar och sambon likaså. Jätteopassligt med tanke på att han är mitt uppe i en kaotisk remont av sin bar. Konstant dåligt samvete åt alla håll och kanter. Känns uselt att vara borta från jobbet. Känns skit att vara borta från sjukt barn. Känns aspissigt att sambon inte heller kan jobba ostört och få sitt projekt gjort. Känns pissigt att tvingas avboka planer och göra folk besvikna. Känns hutlöst jobbigt att behöva ringa in folk heeeeela tiden för att få nåt överhuvudtaget att löpa.

Jag vet faktiskt inte hur folk som har småbarn och jobb får nåt att funka om man inte har ett sånt enormt stödnätverk som vi har turen att ha inom en tre kilomters radie. Människor som kan flexa med jobb och agera sagoläsare och snortorkare. Unnar nog alla en sån tillvaro. En där hjälp erbjuds och man kan ta emot den, trots att det känns jävligt samvetstungt. Hoppas nu bara att detta går om fort för allas del.

1 Kommentar

  1. Malin skriver:

    Jo är nog jätte tungt att inte ha hjälp, men det visste vi ju om. Nu när jag börjar jobba + 2 i dagis så får vi nog riktigt bakterieparadiset här hemma. Hoppas A är frisk igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: