Nu ni.

  Herredumilde, vilken månad. Kaotisk på alla sätt. Jobb hela tiden, sjuk bebis, sjuk man, överjävlig tröttma, obefintlig träning, tidsbrist, sömnbrist, järnbrist, pepparkakskonstruktion, skärgårdsidyll, kroppsligt förfall, skrattöverdos på jobbet, social frånvaro, och allmänt slut i skåpet. Men nu, NU, ser jag nåt som nästan liknar ett ljus i tunneln.
Alla privata jobb inlämnade. Tre arbetsdagar kvar på Fotofabriken och så får jag semester i fyra dagar. Oj oj. Längtar ihjäl mig efter julafton. Eller egentligen redan till den 23 december, för då börjar våra återkommande jultraditioner som ser ut som följande:

-23.12 Middag hos hushållet Skogberg/Sandholm. Johan lagar julmat (totta!) och vi andra dyker upp och äter och spiller. Julafton med polarna helt enkelt.

– 24.12 Paketöppning i sängen, efterföljande morgonbastu. Greken gör därefter risgrynsgröt och så kommer svärmor, mommo, svågrar och bihang, och äter den och dricker glögg och delar ut julklappar. Därefter åker jag till gravgården och tänder ljus på mofas och gamla farmors gravar.

Julafton firas hos mamma och pappa. Där äter vi oss fördärvade, lyssnar på Tommy Körberg, öppnar julklappar, och spelar brädspel tills vi blir osams. Sa jag att vi äter mycket? Jo, väldigt mycket. Julmat är så bäst! Lådor! Köttbullar! Lax! Sill! Och julgodis (snälla säg att någon gör knäck i år? Didi? Jennifer? Sandra?)

25.12 Julmiddag hos svärfar med hela grekiska klanen samt halva Sverige. Brukar bli lagom kaotiskt och slutar oftast med rysligt dålig karaoke och nån som spelar på en ostämd gitarr. Totalt dårhus.

De tre senaste åren har jag varit febersjuk/spysjuk under julhelgen så vi kan ju bara hoppas att den biten skippas i år. I övrigt så hoppas jag att allting är som det brukar. Extra bonus är att alla våra festligheter sker max 3 kilometer från vårt hus. En lyx som är få förunnat.

Hur firar ni jul? Vad är viktigast? Själv så är jag glad att julklapparna är en seriös bisak i våra liv. Har enbart skaffat personliga och roliga julklappar åt de som jag känner att kommer att bli riktigt glada av dom. På riktigt så behöver jag själv inte enda pryl. Adrian får en Spiderman-pyjamas och ett par Peppa Pig-hörlurar av oss. Han har och får redan så sjukt mycket ändå.  Mat och familj är prio. Mina syskon är ju utspridda över hela svenskfinland och Stockholm så är ju väldigt mysigt att träffa alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: