Julkoll.

Julshoot

Det börjar gå på högvarv nu inför jul. Väldigt mycket folk i butiken hela dagarna, väldigt mycket som ska hållas koll på, väldigt mycket tröttma i ögonen. Men ja, detta är ju årligt återkommande så är inte så förvånad. På lördagen hade jag såkallade minisessioner där jag fotade knattar i min specialuppbyggda studio. Femton minuter per bokning. Det var ytterst roligt! Ungarna var dessutom så hyggliga att de klarade sig på sin utsatta tid, allting hölls innanför ramarna. Och bäst av allt är att all rekvisita hittade jag här på vischan. Den där ypperliga röda kälken lånade jag av en bekant och den var perfekt. Hade tydligen stått i något garage i ett antal år. Facebook är praktiskt för dylika eftersökningar.

Annars så kan jag väl säga att jag aldrig varit såhär förberedd inför jul som jag är nu. Julklapparna införskaffade och vi firar den andra december idag. Nå, visserligen vara det bara två som ens krävde ansträngning men dom är hursomhelst fixade. Så himla skönt när vi drar lott om dessa inköp och i hela vår vonTrappska-klan så behöver var och en bara köpa en enda stackars julklapp. Lyllos oss. Alla är nöjda. Adrians julklapp köpte jag på rea förra veckan, skridskor och hjälm. Hans far är övertygad om att det ska börjas i tid. Själv går jag inte i misstag ens i närheten av något isrelaterat.

För övrigt så är årets julkalender, Tusen år till julafton, riktigt ypperlig! Ser ju aldrig på sånt där men nu har jag faktiskt kikat på de två första avsnitten och känner att detta är bra skit. Det är ju riktat till folk som är typ 25 år yngre men skitsamma, alla får nåt ut av det. Dessutom har På Spåret dragit igång så nu är fredagarna räddade. Bara Adrian också skulle förstå att sova den tiden. Just nu har han nån mysig fas som går ut på att sömn är ondskan själv och det är en evig kamp att få honom att somna. Han kan ligga stilla i typ tio minuter och sen helt plötsligt sätta sig upp och ropa: Åka båt! Mommo, mofi på Spatten! Och så slänger ha ner sig igen. Och så är Blinka Lilla Stjärna på repeat. Han sjunger hela låten själv nu, i en ganska ostämd ton. Men ändå, han sjunger. Och märkligt nog så pratar han typ bättre finska än jag redan. Gött för honom.

Känns skönt att inte ha så mycket extra på agendan just nu. Lite finslip på ett bröllop och årets sista privata jobb är undanstökade. Sååå skönt. Ganska tröttsamt att redigera klockan ett på natten. När det är avklarat så ska jag inte göra ett jota fram till nyår. Jobba mina fyra dagar och sen försöka jobba lite med kroppen. Är totalt ur form och fortfarande helt sjukt öm i armar och axlar. Måste nog boka tid till läkaren och få saken utredd. Känns lite lagom skönt att vara stel som en 90-åring när man just fyllt trettiotre.

Det om det.

1 Kommentar

  1. Jennifer skriver:

    Jättegulliga bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: