Bröllop.

Hälsningar från hemmakontoret! Idag firar jag födelsedag! Tjohoo! Fick en ytterst fin present redan i fredags, nämligen en flytrock. Är ju lite lätt besatt av jackor men en sånhär har jag aldrig ens funderat på att köpa (eftersom jag inte är rik), trots att jag hänger till havs ganska mycket. Men nu kom min käre Grek hem med en sådan och blev ytterst överraskad men framförallt glad! Så perfekt! Invigde den redan i helgen då jag och barnet åkte ut till havet med mamma och pappa. Åt lite lammgryta, drack lite vin. Blev tokig på min unge som rev hela hushållet. En fin helg. Kom hem och bakade bullar med ungen, fortsatte baka när han slocknade. Världens fulaste tårta blev det. Kanske den är god. Släkten på intåg ikväll.

Började firandet idag med att åka till Fiskars och kastrera katterna. Goodbye, balls. Fyrtiofem minuter tog det från att jag steg in genom dörren och åkte hem med de ballfria kreaturen. Nu beter dom sig som valfria fyllon och verkar ytterst lost. Imorn åker de tillbaka till sitt bo i Serendi. Känns bra att dom nu är fixade. Alla husdjur som inte ska reproduceras borde ju kastreras, speciellt kattor.

Nåja, efter morgonens utflykt så började jag redigera bröllop. Slutproduktion på årets sista. Känns skönt. Hade en diskussion med min andra hälft häromdagen angående vårt eget bröllop. Vi är lite på olika planeter när det gäller den tillställningen. Typ, när det ska vara, hur det ska vara, och var det ska vara. Medan jag visionerar om hav, lyktor, mys, så tycker han att magistraten och tacobuffé på tumis gott kan räcka till. Ni ser, vi har en bit kvar där innan detta blir av. Kan gå med på tacobuffé, men kräver nog kanske nåt lite mera ändå. Det är problematiskt i och med att jag sett så fruktansvärt många bröllop. Jag vet vad jag INTE vill ha, men lite flytande i vad jag egentligen VILL ha.

Eller ja, hade jag pengar i överflöd så vore det ju inte så svårt. Då är det ganska klart. Men när vi verkligen inte har det så slutar det just på magistraten och middag för två. Och absolut inget fel på magistraten, kyrka blir det ändå inte eftersom vi är såna hedningar. Skulle inte kännas bekvämt nånstans. Vi hör inte till kyrkan, ungen är inte ens döpt (vi hade grillfest och planterade ett träd.) Och det är ju det viktiga, att man gör som man själva vill, i kläder man själv känner sig fin och bekväm i, och att det endast kommer folk som vi faktiskt vill fira med. Har dragit ner på gästlistan en hel del och med nöd och näppe kommer vi under 90 personer, och då har vi dragit en ganska skarp linje. Svårast är ju med släkt. Min är enorm, men känns ju lite som att det ibland blir ett nödvändigt ont att bjuda alla som man nånstans delar släktträd med. Så personligen bjuder jag hellre bara närmast familj, och sen de människor som vi faktiskt umgås med just nu.

Såg Sofia Vergaras bröllop segla förbi i mitt instaflöde igår. Majjj GAAAAD! Vilken jävla fest då! Ser så sjukt flashigt ut att jag är övertygad om att bara blommorna säkert gått löst på närmare 50 000 ege. Nå, har man cash så har man. Och har man kropp så har man, då kan man liksom klä sig såhär:

Perfection.

Ja, ni ser… hot. Det där är ju liksom ingen vision för mig. Alls. Men tycker just detta är så fint med amerikanska bröllop, att det satsas så stenhårt på lokaler och dekoration. I Finland ser man ytterst sällan nåt sånt här. Kanske för att bröllop här inte heller är en sån grej som det är här. Tror största bröllopet jag fotade hade drygt 150 gäster. I USA är det väl rätt så normalt med minst 200 gäster. TVÅHUNDRA! Crazy. Men alla på sitt sätt.

I januari går jag på en ytterst nära människas bröllop och det ska bli asspännande. Det utlovas inget traditionellt överhuvudtaget så det ser jag framemot. Tror det mest bara blir mat och sprit. Dessutom ska det bli så skönt att få gå som GÄST! Och sen är det ju alltid lika vemodigt när ens närmaste kompisar gifter sig.

Men ja, hur mitt eget bröllop blir nån dag i avlägsen framtid får liksom tiden utvisa. Bara det blir av är väl redan ett stort steg. Kom igen, kompis.

1 Kommentar

  1. WinstonsMammaMalin skriver:

    I Österbotten lär det vara vanligt med 200 personers bröllop. Så lite Amerikanare bor det i Öster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: