Jinxa inte.

Här är ett tips för alla: Frågar någon om ert barn sover bra, vad ni än gör, säg INTE att ungen äntligen sover ok under nätterna. Man lär sig den hårda vägen att det är så man jinxar det. Efter några månader nu av ganska ok-sovbeteende som i princip går ut på att ungen sover mellan 21 och 6 utan större bekymmer, för att sen komma och gosa lite i vår säng den sista timmen före uppstigning, så var vi inatt igen tillbaka i infernot. Ungen somnade snällt redan halv nio men efter en ynka halvtimme sömn så vaknade han som besatt av demoner. Snoret rann och ungen skrek sig själv på gränsen till spyor. Mys. Efter en timmes vyssjas och hyssas och sjungas och knaprande på krossad is så somnade ungen äntligen igen. Och så sov han en dryg timme och så drog infernot igen igång. Och sådär höll det på heeeeela jäääävla natten tills jag kapitulerade och gick upp med honom vid sju. På min lediga dag. Var så trött att jag trodde jag skulle kräkas. Hela dagen har varit en dimma. Barnet mår bra, om än lite snorig. Tror det är nån mysig kindtand som vill säga morjens.

Så typiskt ändå. Typiskt, för att dagen innan var jag tvungen att väcka honom för att vi skulle iväg till dagis. Och detta var jag så sjuuuhuuuukt nöjd över. Skrytsam rentav. Och så gick det sådär sen. Jaja, tydligen är det ju så livet med dom är kottarna är. Är bara glad om han får hållas frisk. Och trots att det var min lediga dag så är jag ändå glad att det var just inatt han var en terrorist för hade jag varit tvungen att jobba idag hade jag nog inte roat sådär hemskt många framför kameran. Huj.

Men men, sånt är det. På en positiv front så kan jag berätta att jag inom loppet av tre dygn gått på bio TVÅ gånger. Jamen, det får man väl ändå unna sig ändå? Jag gör för fan inget på kvällarna normalt sätt så ett litet andningshål eller två är helt magiska. Såg såväl Everest och the Golden Woman och båda var sådär gråtfärdigt fantastiska att jag hade lite svårt att hantera det (kan bero på sömnbrist men tror inte det). Se dom! Mycket bueno!

Annat då? Hmm, jo jag har tydligen någon brist i kroppen för just nu kunde jag äta upp soffdynorna om det fanns ett uns av socker på dom. Helt sjukligt beteende alltså. Äta, äta, äta. Uj. Mår balle. Min arm är dessutom sanslöst sjuk hela tiden och jag funderar skarpt på att åka iväg och få den röntgad för fysioterapi har inte hjälpt, annat än för stunden. Strålar liksom ut överallt, speciellt när jag ligger ner. Inte bra. Därtill så har jag en knöl mitt på ryggraden. Storlek pingisboll. Fick detta uppmärksammat på fysion men nu ser jag den själv också i spegeln. Vad händer med min kropp riktigt?

Min bil är ett jävla as som bara kostar mig både psyket och dineros. Allt är bara kaos med den. Hela. Jävla. Tiden. Skulle det finnas en ordentlig cykelväg i den här förbannade kommunen så skulle jag skarpt överväga att börja cykla med elassist. Få motion och slippa fundera på det där aset till avgasutsläppare. Men har ingen lust att bli under valfri Facebook-uppdaterande dårpippi vid ratten på 25:an så fortsätter Mazdamisären.

Men annars går det bra. Näe, ska inte vara så anti allting hela tiden men märker ju att saker går hand i hand liksom. Får jag inte sova blir jag grymt irriterad. Blir jag grymt irriterad så blir jag stressad. Blir jag stressad så äter jag skit. Äter jag skit så blir jag ännu mera galen och till slut så sitter man där klockan fyra på morgonen på tisdag och äter isbitar med en hysterisk son och funderar hur i helvete man riktigt mår. Sen går man på bio, kommer hem och pussar lite på ett lite gladare barn och sen är man lugn igen. Snubben på jobb, P3-dokumentär på datorn. Bliss. För den här kvällen. För stunden iallafall.

Elämä.

 

1 Kommentar

  1. Maria skriver:

    Fiilis! Snart blir det iallafall ett välkommet avbrott i Svealand:) Cheers!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: