Tid, fritid, egentid, nolltid.

Kan ibland känna att jag just nu, i detta skede av mitt liv, är den tråkigaste personen på planeten. Jag menar, jag jobbar, kommer hem och umgås med barn, nattar barn, kalibrerar min datorskärm och tittar på Youtube-dokumentärer om seriemördare eller jobbar lite till och sen slocknar jag och upprepar proceduren veckan ut. Två gånger i veckan går jag på Crossnature, om jag har tur. Ibland är det lite meckigt att få en så simpel sak att löpa då det finns ett barn med i bilden men jag gör mitt bästa för att få komma ut i skogen med andra kvinnor och bara springa bort lite aggressioner. Ibland räcker dessa två kvällar i veckan, ibland känner jag dock att jag klättrar lite på väggarna. Får liksom känslan att ska det vara såhär? Vem stal min tid?

För några år sedan, innan företag och barn, så har jag faktiskt inte en aning om vad vi gjorde på kvällarna. Det känns som att vi måste haft oliiiidligt mycket tid men hur vi förvaltade den har jag ingen aning om. Kan inte minnas att jag skulle ha varit så himla mycket på fläng då heller. Jag vet inte hur ni andra gör? Vad gör ni hela kvällarna? Har ni någon hobby? Ni vet, rider ni heppor på helgerna? Bowlar ni på torsdagar kanske? Eller håller ni på med nån målerikurs eller kanske ni sitter hos era polare och dricker kaffe?

Vet inte riktigt vart jag vill komma. Kanske mest bara nyfikenhet kring hur andra förvaltar sin tid. Här hos oss görs ingen skillnad på helg och vardag nämligen eftersom våra jobb är ganska flexibla på så sätt. Så ledigt på en måndag eller söndag spelar ingen större roll, egentligen hellre på en måndag för då kan vi åtminstone göra nåt vettigt. Men slutsumman är ändå den samma, tiden räcker aldrig till.

Skulle mera än gärna hoppa på en hobby eller sju, men finns liksom ingen möjlighet alls till det. Vill jag träna mera just nu så kräver det jag stiger upp vid fem och sticker till ett gym. Kanske kan funka. För med åren har jag inte bara blivit exceptionellt tråkig, utan även en morgonmänniska. Sover aldrig längre än till sju, oberoende om barnet är hemma eller inte. Skrämmande. Men träning kan ju inte vara det enda vettiga man kan göra med sin egentid. Den där sociala biten är minst lika viktig och det är nåt som jag kan sakna ibland. Bara sitta och snacka oväsentligheter några timmar.

Nå, får se vart det barkar. Imorn ska jag iväg på ett nytt socialt sammanhang så vi får se hur det går, om jag får fiilis och fortsätter. Återkommer till det.

Här kommer en bild på mitt skogsrå. Just nu är han besatt av skogen. Och ekorrar. Idag gick vi omkring och åt blåbär och plockade kantareller. Vill ju hemskt gärna fostra ett naturälskande barn, som jag själv är. Just nu är han nollintresserad av teve men istället grymt pepp på livet utomhus. Så bäst att fortsätta den fostran… trots att det duggregnade och vi låg i blåbärsriset. Men hösten är ju den bästa årstiden enligt mig så har inte så mycket emot att ligga där på gården och bli skitig. Finns ju tvättmaskin.

AdDUO

2 Kommentarer

  1. LottaJ skriver:

    Sorry, men grannen vinner det där med tråkigaste personen på planeten…jobb, hem, laga mat, barnens dans/simskola/bollskola. Sen en serie o i säng för att upprepa följande dag. Vild och galen alltså.

  2. mamma skriver:

    Så kiva bilder på Adrian!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: