Rant.

Känner ett starkt behov av semester just nu. Har jobbat nonstop sen mars och det börjar kännas i själen. Har haft cirka fyra helger utan jobb sen april och det börjar upplevas som lite angstigt ska jag berätta för er. Dessutom är jag så urbota trött på det här jobbet ibland. Ett jävla slit är vad det är. Lämnar man ifrån sig fyrtio bröllopsporträtt så kan du ge dig fan på att det önskas ”några till att välja på”. Eller fotar du världens sötaste men allvarliga unge så kan du med all säkerhet förbereda dig på respons om brist på glada bilder, trots att inte ungen log en endaste en gång då sessionen pågick. Ja, ibland har jag såna perioder när jobbet smakar ganska trä av den enkla anledningen att det aldrig känns som om man gör tillräckligt. Nä, nu ska jag inte ljuga för oftast så har jag ett gott samarbete med mina kunder men det blir liksom lite för mycket kan jag uppleva ibland.

Pinterest har tagit över människors hela liv. Det ramlar in önskemål om bilder som ser ut som  New Yorks skyline i skymningen men förutsättningarna är att vi ska fota i Pojo under lunchen. Det GÅR liksom INTE. Ett sketet passfoto blir liksom en enorm jävla happening. Är trött på bild. Det blir väl lite sådär skevt när man inte gör annat än sysslar med foto hela dagarna men för andra är det ju en stor sak att gå till fotografen. Måste påminna mig om det där ibland. Hade samma fiilis på Västis ibland när folk hade panik över att tvingas ställa upp på bild i tidningen. Själv gjorde man ju det där varje dag så man hade svårt att ta till sig den dramatiska känslan av en gallupbild i Världsbladet.

Men ska inte järma mera. Vet att det går över. Det gör det alltid. Känns bara jävligt segt ibland. Och framförallt jävligt karaktärsdödande. För att inte tala om utmattande rent psykiskt. Mitt jobb är trots allt en väldigt lyxig tillvaro jämfört med många andras. Jag får jobba mycket fritt, har bra kollegor, utmanande jobb, roligt på arbetstid, och så får jag träffa mycket folk. Just nu är det dock så att jag är redo för lite utlandsvistelse igen. Förstå att det just är ett år sedan vi fräste iväg till Australien?! Närmaste grej som händer är att jag åker till Stockholm på bröllopsfotoseminarium i oktober! KUL! Ska lyssna på min största idol Jonas Peterson. Det ni, det är kova juttu! Kanske jag sen kan lite återgå till ett stabilt humör igen.

Andra saker då? Jo, har klippt av mig håret. Kort. Kändes inte det minsta dramatiskt. Var så trött på skiten så det kändes bara skönt. Sambon hatar det förstås eftersom han lever i nånsåndär stenålder där kvinnor inte har kort hår. Synd för honom. Tur för mig, som slipper ha den där moppen på huvudet och äckliga stripor som bara klistrade sig runt huvudet och gav mig aggressionsproblem.IMG_4808-0                                                                                                                                                                                                                                                           Kortklippt.

För övrigt så har barnet nu blivit ett år och fem månader. Talar konstant, hela tiden. Kommer säkert fem nya ord per dag. Dock så talar han med spanskt brytning. Alla ord med dubbla L blir J istället. Bulle blir Buje etc. Men när man knäckt talfelskoden så kan man kommunicera ganska effektivt med honom redan. Hans första kompletta mening blev ”Adrian kakkade på golvet”.  Grattis. I övrigt så strider vi ganska mycket just nu för han lyder absolut ingenting. Testar sina gränser konstant. Och speciellt med mig. Resten av gänget beter han sig ganska hyggligt med. Har blivit av med ett Attling-halsband redan eftersom han tycker det är skitkul att riva dom av halsen på mig. Schysst kille. Nämen, han visar väl att han är lite missnöjd över det faktum att jag jobbar fyra dagar i veckan och kollar väl att jag fortfarande tycker om honom. Det, eller så hatar han mig helt enkelt.

IMG_4830

Det var det. Idag ska tydligen halva landet strejka. Inte vi. Själv ska jag fota utomhus vid lunch. Blir säkert bra det, utlovats århundradets åskstorm. Och imorn ska jag dricka Lonkero. På krogen. Herregud så rock n’ roll.

2 Kommentarer

  1. en mommo skriver:

    Jätte snygg frisyr! Du passar bra i kort!👍

  2. Malin skriver:

    Haha, spansk brytning, den var bra! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: