Bröllop: Jill & Chris.

Min frånvaro här i bloggvärlden beror ingalunda på någon slags bloggtorka som folk sådär normalt brukar lida av sommartid. Egentligen hade jag säkert kunnat skriva ett inlägg om dagen de senaste månaderna men problemet är ju det att det helt enkelt inte finns tid. Vad jag pysslat med ungefär hela sommaren nu är ju att ränna runt på diverse kärlekskalas. Och sånt gör en ju lite varm i själen, om än lite dränerad stundvis. Men nu har jag fyra heldagsbröllop på cirka sex veckor i relativt representabelt skick så jag tänkte att jag kan ju visa upp lite vad jag pysslat med. Är så himla glad när mina kunder låter mig använda bilderna såhär också. Det är ju ändå väldigt privata tillställningar och jag måste ju respektera att alla inte vill ha sina liv utfläkta på sociala medier. Men för mig som jobbar med detta är det ju nog tacksamt att kunna visa upp vad det egentligen är jag pysslar med. Och eftersom alla fester skiljer sig så markant från varandra så blir det liksom aldrig tråkigt egentligen.

Så, först ut: De fantastiskt härliga Jill och Chris! Dessa två otroligt chilliga personer bor dessutom granne med mig så det har ju varit extrakul att få följa med deras resa och framförallt att de valde mig som hovfotograf för dagen. Vi kör.13 4Sådär lite om upplägget kan jag ju säga att vädret var lite hit och dit hela veckan innan detta ägde rum, som resten av sommaren härefter för den delen. Detta var alltså ett midsommarbröllop. Men vi hade sånt jävla flyt på väderfronten. Från kaos och hällregn till strålande sol just när vi skulle börja fota. Vi tog bilderna innan vigseln, vilket är ganska tacksamt på många fronter. Brudparet har den biten undan och kan sen direkt åka på fest efter den officiella biten. Vi fotade allting ute på vischan i Backgränd. Ser ju ganska trevligt ut ändå, med tanke på att dom stackrarna står på en sjukt lerig åker! Efteråt såg brudgummens skor ut som en enda lerklimp. Det är vid dessa tillfällen man är ganska glad att man hade att göra med människor som inte stressade för ett enda jota. Dom hade bara god fiilis rakt igenom, trots lera och skit överallt.

2Vigseln var i Karis kyrka vilken ju är bekant sen förut för min del. Bonus till brudparet som dansade ut från kyrkan med sånt sjukt sprittande glädje till rolig musik. Det satte liksom prägeln på resten av festen som inte kan beskrivas som nåt annat än riktigt fantastiskt göttig rakt igenom.76 5Lokalen var en gammal bilhall i Horsbäck. Otroligt ändå att de lyckades förvandla nåt så basic till en perfekt bröllopslokal. Ljust, luftigt, bra akustik, och framförallt mycket bra utrymme för alla att röra sig fritt. Som sagt så var ju vädret lite halvbisarrt hela juni så det var nog ett mindre mirakel att det lyckades vara askalas just den här kvällen. Blev så himla fint ljus på kvällen dessutom vilket är tacksamt då folk minglade utomhus en hel del. Maten kom från Sandro’s i Helsingfors och var eventuellt det godaste jag ätit från ett buffébord. (Ja, vi fotografer brukar också få äta under dessa evenemang. Glidarliv). Top notch.9Så, tack bara till det här gänget för att jag fick vara med! Och lycka till med allting!

2 Kommentarer

  1. ingelarudhberg skriver:

    Fina bilder, som alltid. Jill är så fin. Superbild på Chris och hans mamma. ❤

  2. ika skriver:

    Tack Nina för den supertokiga bilden på mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: