Åsnor, älgar, och annat löst pack.

IMG_3944Nu, ni. NU känner jag minsann av att det är högsäsong i min bransch. Ränner omkring överallt och har hjärtklappning mest hela tiden. Sover exceptionellt skit dessutom. Barnet får hänga med sin far på dagarna, och sen switchar vi lagom till eftermiddagen. Och nu på lördag råkade det sig så så opassligt att vi båda jobbade så då fick fafa rycka ut och komma över och natta barn, och sen kom jag hem efter midnatt och försökte lugna ner pulsen och tog över där. Hade nämligen en lite halvbisarr hemfärd där jag ett par kilometer innan Karis stötte på dödsskräcken när bilen framför mig drämde in i en älg. Satan vad creepy! Älgen kröp av vägen och fick nog antagligen skjutas. Bilisten var ok. Hatar bilolyckor.

Men idag tog jag distans från ALLT som heter jobb och drama och tillbringade HELA dagen med min lilla familj. Eftersom Adrian fått den irriterande morgonpigga genen betydde det att han redan var vaken efter sex och hojtade om MORRONMÅÅÅL! Hög mysfaktor på den är man sovit fem timmar efter tolv timmar i tjänst. Men det är liksom bara att gilla läget. Han måste ju gå först. Och vi hade bestämt redan i fredags att idag är Adrians dag så hur trötta vi båda än var så var vi nog helt enkelt tvungna att göra nåt kul med honom också. Och vi vill ju! Det är bara hiskeligt svårt med två säsongsjobbare under samma tak.

Så vid tio hoppade vi i bilen och åkte mot Rehndahls lilla bondgård i Kyrkslätt. Ypperligt resmål för en såndär lagom liten knatt, och ja, för mig. Där spatserade vi omkring och klappade kaniner, en jättetjock gris, lite hönor och annat smått och gott. En trevlig åsna vid namn Elin hann dessutom bita Greken i armen, se bilden till höger. Sen blev barnet väldigt stillsamt helt plötsligt och då bestämde vi att dra vidare. Innan vi nådde Ingå snarkade han gott i bilen och vår planerade lunch på Strand fick bli en impromtu lunch på Pub Niska i Ekenäs med diverse löst folk. Ypperligt gott. For vidare på glass till Alban, och sen skulle det kastas sand i Myran. Känner mig som en riktig morsa nu.

Och ungefär där så var vi alla ganska slitna och åkte hem. Tog barnet i vagnen och stack iväg på promenad med Renja. Tänkte att kanske han kan sova lite. Ganska dålig idé för Adrian hatar att åka vagn. Men men, det gick. Stannade vid hundutställningen i Karis för att han skulle tagga ner lite. Kom hem och åt tortillas (orkar inte med grillmat en sekund till. Helt sjukt, det är inte ens juli och jag har ätit ungefär tre biffar totalt och ändå får jag matvägran av tanken på allt grillat) och sen jagade jag bort snubbarna för jag stod inte ut med infernot till hushåll vi bor i. Städade ungefär allting akut på en dryg timme och sen kom barnet hem och drack tre milli mjölk och slocknade som ett ljus.

Och nu är klockan halv elva, och här sitter jag. Nybadad och hann läsa igenom hela Vanity Fairs artikel om Caitlyn Jenner helt ostört. Nu ska det tankas in bilder och sen måste jag nog släcka ner. Har en ryslig mängd jobb att beta igenom imorgon. Man ska liksom inte ta ledigt några dagar. Blir bara kaos.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: