Potta sig.

IMG_6721En fotografering vi gjorde i veckan. Så ljuvlig heppa<3

Fredagsmyyyys! Inte egentligen. Är trött som en seppo. Mavve är på jobb, Adrian är på dejt med Nukku-Matti. Och jag är här, förlamad av bara tanken på arbetsmängden som existerar för tillfället. Åt just en näve godis, som jag inte ens ville ha, men som jag ändå åt i ren desperation på att piggna till. Hjälpte inte nämnvärt. Fick mest bara dålig fiilis.

De senaste två veckorna har varit de mest intensiva i jobbväg jag upplevt på en mindre evighet. Och jag måste jobba ännu under helgen för på måndag ska allt vara gjort, sen tar jag ledigt några dagar. Imorse var jag på jobbet 7.05, medan resten av gänget här hemma vilade vidare till klockan NIO! Miraklet. Glad för dem, dom är också ganska slitna just nu.

Helgen blir ganska fullspäckad annars också, mest med roliga saker. Imorgon ska äntligen JAG få gå ut och träffa folk en sväng. Och med att träffa folk menar jag att gå ut och faktiskt sitta ner och PRATA om annat än jobb.Vi har bastukväll, den första, med vårt Crossnature-gäng! Först bootcamp, sen mat och snarvel. Fint det. Känner att jag behöver avreagera mig på en Lonkero också. Adrian ska tillbringa natten hos fafa. Kul för han! Värsta bortskämda ungen när han är på språng. Tacksamt att vara första barnbarnet tror jag. Allt som en gör är hurja liksom. Lika som att vara första barnet antar jag. För några år sedan visionerade inte jag direkt att jag skulle texta Greken orden: ”Adrian kakkade på pottan!” Fan, vad har hänt med mig… var ju så himla rock n’ roll en gång… Inte. Men det här med att man blir exalterad över någons vessabestyr är ändå lite over the top.

Screen Shot 2015-06-05 at 22.26.51

På tal om det så läste jag idag en artikel där det stod att barn borde vara blöjfria dagtid ungefär när de fyller ett. Blev lite ställd. Hade ingen jävla aning. Ärligt talat har dessa blöjor inte vara så himla störigt som jag trodde att det skulle vara. Men nu har vi ju en potta sen några veckor tillbaka och ibland sitter Adrian på den bara för att vänja sig lite. Han förstår nog inte direkt konceptet, och jag har inte ens satt mig in i vad det ens innebär att potträna en knodd. Hur gör man? När började ni? När var ungen utan blöja dagtid? 

Känner ingen direkt stress över detta. Antar dock att sommaren är ganska ypperlig tid att börja öva leva utan blöja på dagarna. Tydligen är riktlinjerna i Sverige nu så att rådgivningen ska börja informera om detta senast när ungarna är kring 10 månader. Vid våra besök har det inte ens kommit på tal och Adrian är snart 14 månader. Så, inte vet jag… Tips?

5 Kommentarer

 1. ingelarudhberg skriver:

  Det är nog inget som nämnts så tidigt här. Vid 3-års kontroll frågar de om barnet är torrt men inget mer.
  Dottern blev blöjfri vid 2.5år. På jullovet tänkte jag att vi testar då vi ändå var ledig i 3veckor. Det gick på några dagar/vecka så var hon torr dag och natt. Olyckor kan hända ibland men väldigt sällan. Det sägs ju att det går bra beroende på om barnet är redo,hur man nu vet det? Gillar inte hetsen om att småbarn ska vara blöjfria, vad är paniken? Självklart kan man sätta dem på pottan ibland med tycker inte att man behöver stressa.

 2. Ika skriver:

  Här e vi nog inte blöjfria, vid 2år och 2mån. Pottan används nog dagligen men främst i samband med blöjbyte.

 3. Pia skriver:

  Iiiingen panik med pottan.
  Fattar inte hur det plötsligt blivit sådan panik att slippa den.
  Visst, man kan börja träna sitta på pottan då dom är 10 månader om det känns så.
  Dom flesta lär sig att vara blöjfria före dom börjar skolan…
  Det är som med allt annat med barn, de lär sig olika saker i olika takt.
  Men träna ni, det är jättekul då det nångång ibland lyckas komma en stritta dit.
  Tänk, så glädjeämnena ändrar då man får barn:)

  • NinaFotograf skriver:

   Jo, alltså vad jag läst i kommentarerna till dessa artiklar så verkar det vara den äldre generationen som inte tycker att barnen ska ha blöja efter att de fyllt ett. Orsaken att de gick fortare förr tycks ju vara att det var så jävla rojsiga blöjor då att föräldrarna ville ha slut på blöjeran fort. Jag tar nog ingen större stress. Tycker ärligt talat inte att hela blöjgrejen är så jobbigt och som tur är har vi ett barn som inte heller får eksem eller annat.

 4. danni skriver:

  Med Minea började vi faktiskt mera med byttan än med pottan. Alltså nej, det rekommenderas inte. Men med en babybjörn-ring satt vi där och höll i henne istället för att hon ville stiga upp från pottan hela tiden. Så från att hon var 9 månader har hon faktiskt enbart bajsat på byttan eller pottan. Kändes väldigt konstigt tidigt för det men sjuuukt bekvämt då. Undrar hur det ska gå med lillkillen detta. Vem har tid att sitta där och hålla i honom på en bytta eller ens springa från matbordet när han vill bajsa. Men sjukt faschinerad är han av pottan. Vill äta på den och sådär 😉 Minea blev ju ingalunda torr trots att hon bajsade på byttan då. Vid två år då hade hon sedan torr blöja varje morgon efter natten så då tog vi bort blöjan på dagen också. Och det funkade på en vecka ungefär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: