Sjukheter

Jag glömde andas idag.

Klockan är just midnatt. Här sitter jag och redigerar tackkort och bokför simultant. Som vanligt är jag två veckor sen med det andra. Just nu är jag mycket tacksamt att jag inte har bilder som också ska redigeras utanför arbetstid. Då hade jag stoppat huvudet i ugnen. Den här dagen var lite kokko rent arbetsmässigt.

Fotade Lindas söta bebeto imorse. Som vanligt när jag fotar spädisar så tar det ju sin lilla tid och det hela handlar mest om en uthållighetsgren där jag oftast vinner över bebis när det gäller vem som somnar sist. Efter den sessionen i 30-gradig bastuvärme så tog jag en snabblunch med barnet och hans far. Sen snabbt hem tillbaka där jag fick nästa besök i studion. Denna gång en tvååring, betydligt mera svårmanövrerad än någon som är fem dagar gammal. När den biten var avklarad var jag så slut i huvudet att jag var osäker på hur man tar sig till Ekenäs. Kom dock fram på nåt jävla vänster.

Väl där så hann jag redigera en timme och sen hade jag besök av nästa trupp, en ettåring och en femåring. Sen när jag tjoat och tjimmat med dom en god stund så var arbetsdagen i princip slut. Packade ihop mina pinaler och körde tillbaka till Karis. Snabbvisit hos mina ubersnälla parenteser som hade handskats med vårt barn sen klockan 16 då Greken stack på jobb. Umgicks där en dryg timme tills vi klädde på oss och skulle hemåt. Barnet, som är ganska instabil på sina korta ben, lyckades ramla huvudstupa bakåt och slå skallen i golvet sekunderna innan jag fick skorna knutna. Så sen skulle han tröstas en stund och jag började kallsvettas lite för jag insåg att jag inte ätit sen kl 12 och klockan var nu närmare halv sju! Panik! Via butiken och hämta nåt totalt jävla skit i matväg som ändå inte smakar nåt eftersom jag fortfarande har varken smak-eller luktsinne sedan en dryg månad tillbaka. Utfodrade barnet när vi kom hem och sen började en nattningsprocess som tog sin sköna nittio minuter i anspråk. Somnade till själv en stund. Vaknade och kunde äntligen äta min totalt värdelösa mat. Då var klockan 21.30. Grattis, Nina. Därefter tvättade jag upp allt som blivit rojsigt i studion under dagen, samt vek ihop cirka hundra plagg tvätt som ingen (jag) orkat åtgärda de senaste veckorna. Sen skulle diskmaskinen organiseras och därefter var jag tvungen att tömma roskisarna som jag antar luktar gammal blöja men eftersom min näsa är ur funktion så vet jag inte. En generell gissning bara.

Och så var klockan helt plötsligt elva och jag kom ihåg att idag skulle skatterna vara betalda. Så, in på nätbanken och fixa bort all sån skit och så var jag då tvungen att åtgärda bokföringen som blivit liggande. Igen. Samtidigt så försökte jag pilla ihop lite tackkort från ett februaribröllop och däremellan vaknade Adrian som satt och gallskrek och högst antagligen drömde mardrömmar om Skatteverket. Och nu är klockan 00.06 och Greken steg just in genom dörren efter sitt kvällspass. Nu återstår att lokalisera alla jävla kvitton från april och sen kanske jag kan andas en stund igen innan jag efter min fem timmar nattsömn hoppar in i ekorrhjulet igen.

Karriärkvinna var ordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s