Den bottenlösa.

IMG_6400

Mitt barn har ett problem. Ett angenämt sådant, kan säkert tyckas. Problemet är nämligen det att han kunde äta KONSTANT. Och då menar jag verkligen konstant. Igår var vi på middag med släkten på Köttkontrollen. Efter att han hade svept sina snacks så började han ivrigt titta omkring sig på vad som fanns på fammos tallrik, som låg närmast. Sen började han avverka gamla mommos, därefter sin farbrors. Under den timmen vi var där så åt han alltså en brödskiva, kyckling, rababarber, omelett, vattenmelon, majsringar, risotto, och nästan servetten. Helt jävla omöjlig att ha till bords för han ska ha precis allting som går att förtära. Jag vet alltså inte men är det normalt för en ettåring att faktiskt tycka om fetaost, anjovis, kapris, och ungefär allting däremellan? Och då hade han ändå ätit middag två timmar innan vi andra satte oss till bords. Han är värre än en tiggande hund.

Får väl vara glad så länge det varar. Men en mindre matkinkig person har jag faktiskt aldrig stött på. Han skulle säkert äta memma om det ställdes framför honom.

5 Kommentarer

 1. Riktigt små barn verkar älska sådant man tror att de inte ska gilla. Vår flicka älskade alla sorters ostar, ju starkare desto bättre, kikärtor, räkor ( gärna smaksatta med chili och vitlök), oliver m.m. Jag bjöd stort på allt och tänkte att ju mer hon smakar på olika saker desto mindre kräsen blir hon. Det enda hon inte gillade var typ rött kött och couscous.

 2. Jenny skriver:

  Vår pojke åt allting mellan himmel o jord före han börja dagis…. Nu 1 1/2 år senare äter han typ kött och korv inget annat. O vi får han int att smaka på sånt han åt tidigare, hur vi än försöker muta/ge alternativ men inget går. Väldigt o då menar jag väldigt frustrerande!

 3. Hanna skriver:

  Enligt vår allergiläkare är det vanligt att barn gillar all sorts mat och olika smaker samt att de smakar utan krångel, fram till ungefär två års ålder. Sen kan det bli stopp, krångel eller vägran för då har det liksom fattat mer vad det är fråga om och utvecklat sin egen smak mer. Vår son har dock alltid varit krånglig och det verkar bara bli värre…. Just nu är han inne i en fas där han tar en evighet på sej att äta. Och inte får man hjälpa till heller. 30-40min per måltid MINST! Jag blir galen….

  • NinaFotograf skriver:

   Här har ungen just upptäckt konceptet ÄTA SJÄLV och det går ju jättebra när man är ett år och inte kan hantera sked… Hoho, moppa moppa moppa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: