Mina favoritserier: Drama.

Eftersom nu vädret är vad det och eftersom hälsan är vad den nu är, så tänkte jag tipsa mina medmänniskor därute som inte har så mycket annat för sig än soffhäng. Hinner sällan titta på teve mera men har varit brutalt besatt av allt som snurrat från morgon till kväll under åren. Så här kommer ett lite sammelsurium av vad jag jag älskar att stirra på i timmar. Och år. Vi kan börja med dramasektionen.

Friday Night Lights

Fantastiskt amerikanskt småstadsdrama från 2006 till 2011. Den dilfiga Kyle Chandler spelar en fotbollscoach som precis flyttat till hålan Dillon där fotboll är allting och lite till. Älskar den här serien så himla mycket. Främst eftersom skådespelarna är så jävla bra och efter att man maratontittat ett tag så får man för sig att dom finns på riktigt och att man borde åka till Texas och börja highschool på nytt. Grät som ett litet barn när sista avsnittet rullade på skärmen. Har sett igenom hela serien två gånger nu. Clear eyes. Full hearts. Can’t lose

Downton Abbey

Den här serien har gått några år nu redan men vunnit ungefär alla priser en serie kan vinna. Kan inte hylla den mera än den redan hyllats. Lysande skriven, fantastiskt skådespeleri, och en oförutsägbarhet som gör att från ett avsnitt till ett annat kan huvudpersoner helt plötsligt dödas bort och där står man och darrar. Fin insyn i brittisk historia och en fantastisk tids-och klassresa. Får se hur många säsonger den ännu hänger kvar, egentligen ville jag att den skulle sluta redan efter tredje eftersom jag tyckte det sackade lite. Men nu är dom på gång med bra tempo igen så fortsätter mer än gärna titta.

MadMen

MadMen med Don Draper i spetsen har varit min favoritdramaserie i snart sju år. Helt galet att jag orkat hänga med så länge. Nu återstår två avsnitt och jag kommer att fälla en tår, och höja ett glas gintonic i dess ära. Den här serien har ALLT och lite till. Handlar alltså om en reklambyrå på Manhattan under reklamerans gyllene år. Vi startar på femtiotalet och följer Don Drapers cigarettdimma in i en helt sjukt mansgrisig värld där kvinnors plats är mellan kylskåpet och diskbänken. Är avundsjuk på den som får starta det här serieäventyret från scratch och ha allting framför sig. Vågar inte spoila nåt alls för det är så tvära kast att jag i misstag kan kläcka ur mig nåt som förstör spänningen. Säger bara, sen den! Ge den två avsnitt och du är fast.

Bubblare:

Band of Brothers
Kanske den bästa miniserie som någons gjorts. Fick inte vara med på listan just för att den är så kort.

Homeland
Också en sjukt bra serie men blivit lite hackig och opålitlig.

OZ
Sett igenom alla sjutusen säsonger väldigt många gånger men den är så i sin egen värld och redan gammal att den får inte vara med. Men har ni tid att engagera er så är detta mycket, mycket, fint genomfört.

Breaking Bad
Såg hela serien under värsta amningsdimman ifjol och den är suverän, var dock inte helt fokuserad där mellan två och sex på morgonen.

The Wire
Rankats som världens bästa serie och förstår, men har bara sett tre säsonger så den kanske stiger.

House of Cards
Problemet här att jag tittar igenom hela säsongen i ett kör när den släpps på Netflix, och sen tvingas vänta ett år på nästa. Tappar lite bort karaktärerna och tvingas starta om varje gång. Men lysande Spacey som världens sjukaste president.

Finns ju säkert tio till som funkar varenda gång men sådär spontant så kör jag på dessa. Och Suits! Suits funkar alltid.

 

2 Kommentarer

  1. Kristel skriver:

    Downtown abbey är så lysande!! Var tittar du på de nyaste?:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: