Fredag.

7ALjuva fredag! Kunde ta det lite piano imorse eftersom jag började dagen med att måla möbler till studion. Så jag och barnet kunde äta frukost utan stress, vi kunde hänga lite glada tillsammans utan att jag kände att ett psykbryt är på kommande på grund av sömnbrist. Barnet sov nämligen hela natten i egen säng! Och vaknade inte förrän halv åtta, då jag själv redan hade varit vaken sen sju. Den känslan alltså, hoho. Sömn, bättre än choklad. Och det är inte lite sagt, med tanke på att det kommer från mig! Nåja, alltså han var väl upp ett par gånger under natten men Greken sköter nätterna just nu medan jag tar morgon och kvällar och det känns som en fungerande lösning för tillfället.

Ett andra glädjeämne var det faktum att trots att jag varit så tragiskt jävla miserabelt sjuk i en HEL VECKA och inte ens kunnat gå ut och gå, så visade äntligen den där satans vågen att jag nu ligger på en sån nivå som jag låg på ett halvår innan jag blev gravid. Vågen är ju ett jävla gissel och borde egentligen slängas ut genom fönstret. Men eftersom jag legat på en platå i exakt tre veckor så så var det liksom som om jag nästan flög iväg av glädje imorse. Lite lön för slitet liksom! Har nämligen såna tendenser att jag bara vill äta Snickers om saker inte går som jag vill att dom ska gå. Direkt. Då känns det som att jag liksom kan skita i allting och bara äta mig fördärvad då. För det är sååååå synd om miiiiiig! Nämen, skämtåsido. Är ytterst stolt över mig själv. Är stark som en jävla björn och kan knäppa byxorna utan att jag ser ut som en mentalpatient. Kan inte begära mera just nu. Blir inte Elle McPherson. Men vill ändå vara en fungerande version av mig själv. Inte vara en såndär som bara sitter i ett hörn och kastar bollar åt ungen som får krypa efter dom och hämta dom till sin flåsiga mor.

Sen är det ju också märkligt det här med självbild. För hela mitt vuxna liv, eller ja sen tonåren egentligen så har jag sett mig själv som tjock. Det har liksom varit en del av mig så länge att det går inte att trolla bort. Tjock. Hatar det där ordet. Och om det finns nåt som jag hatar mer så är det BMI, Body Mass Index. Detta förhatliga jävla värde som på nåt sätt bedömer hela dig, främst inom hälsovården. Där räknar man ihop två tal och tänker på så sätt kunna definiera hela dig. Skit i hur din kropp ser ut, eller i hur du tränar. Musklerna tas inte beaktande. Når du upp till en viss vikt med din längd, så klassas du krasst om tjock eller smal eller kanske riktigt jävla fet eller galet klen. Så taskigt att detta värde ens används överhuvudtaget, eftersom det är så sjukt. Syftet med BMI var väl från början att statiskt kunna räkna ut folkgruppers vikt och således kunna fastslå resultat av detta. Men på ett personligt plan är det ju som att få en blöt disktrasa i fejset när nån välvillig hälsovårdare bara stirrar på dom där siffrorna och kallt menar att allt från lunginflammationer till finnar är ett resultat av den fetma de läser in i dom där sketna sifforna. Så jag har skitit blanka fan i det där. Men häromdagen tittade jag på en såndär kalkyl på nätet och blev nästan chockad när jag enligt den där skalan helt plötsligt är tre kilo från att vara NORMAL. Normal… vad fan är det egentligen? Vem bestämmer sånt? Huj.

Nåja, skitsamma. Idag ska jag åka till havet med familjen och lägga tak. Sen ska jag jobba under helgen också. Och så blir det ett-årskalas på söndag för den här kisen här uppe. Igår tog vi bilder som sig bör när en blir ett. Hoho, bebeistiden är förbi. Välkommen trotsåldern.

2 Kommentarer

  1. Camilla skriver:

    Vetdu Nina, det finns många saker man kan tycka om dig sådär när man träffar dig första gången som jag gjorde för några månader sedan. Professionell, energisk, snygg, käck, humoristisk, glad m.m, men TJOCK är nog det sista man tänker när man träffar dig! Alltså verkligen inte!
    Ha en fantastisk vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: