Sista dagen som mammaledig.

IMG_5947Men hörni, idag tog ju min mammaledighet liksom slut! Jag hann ju inte ens blinka! Eller ja, den ledigheten tog ju slut redan för en månad sedan men med uppsägningstid, semester, och annat, så blev det totalt tretton månader på hemmaplan. Hoho, och jag som trodde jag skulle bli galen av att gå här som en mamma i ett år men tji fick jag. Ok, jag har ju faktiskt jobbat ganska regelbundet igenom hela processen med egen firma, Serendi, och annat smått och gott men sådär officiellt så har jag ju faktiskt främst sysselsatt mig som hemmafru i över ett år. Galet. Stort egentligen. Idag kände jag mig som en unge på hösten som gick runt i byn och handlade inför skolstart. Gick till Tanterna På Hörnet och inhandlade en sprillans ny bokningskalender, ett par pennor, och lite post-it-lappar. Är så sämst på att hålla ordning på en fysisk kalender men eftersom iPhone-kalendern är lika bra som en höstack på översikt så vill jag ändå ha det såhär konkret. Känns liksom lite tryggare. Så, imorn bitti ska jag gå med chefen på en Adobe-frukost i Knäset och sen kör det liksom igång. IIIIIK! Har redan bokat kunder så det fortsätter väl som det brukar med jobb jobb jobb. Mycket kul. Very excite, för att citera Borat.

IMG_5955Som sig bör så fick vi även huset städat idag. Så jävla skönt. Firade med tulpaner. Sen tog jag barnet och stack iväg och cyklade i typ 45 minuter. Vi har fått låna ett finfint släp av släkten. Han var jättelycklig över detta. Kanske inte lika lycklig över att jag glömde fälla ner stänkskyddet och cyklade igenom halva Karis bestånd av leriga vattenpölar. Han sa dock inget. Det var inte förrän jag stannade som jag upptäckte att mitt barn såg ut som om han legat med ansiktet ner lera en god stund. Men men, sjukt skön åktur ändå. Vi fortsatte sen färden med skyddet nere och kom hem och myste en god stund med en hel hög nya böcker och bilar som hans farfar gett åt honom. Det där med att ens fafa jobbar på leksaksföretag är lite vanskligt. Vi skulle drunkna i pussel om man inte satte ner foten. Men skönt att agera testpilot ändå. Bland annat så är dessa ljuvliga saker i trä nya på firman:

IMG_5957Sjukt fina! Stabila doningar som dessutom är estetiskt trevliga. Har en förkärlek för träleksaker så dom får stanna. Tycker dom är så mysiga att jag tycker dom gott kan stå som prydnad även när han tröttnat… vilket han gör ungefär imorn kan jag tänka mig. Och imorn ja, då börjar rutinerna. Pappan tar över huvudansvaret för bebeton de flesta arbetsdagarna och jag ska försöka göra lite karriär.

Heja heja!

1 Kommentar

  1. elinsss - mot drömlivet inom klädbranschen skriver:

    ÄLSKAR träleksakerna!! Och helunderligt tar du ska jobba igen. Men det kommer bli grejt. Kör hårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: