Städhjälp.

Har mått så sanslöst illa hela dagen idag. Jinxade mig själv på Crossen igår när jag försökte skryta över det faktum att jag inte varit sjuk sen julen. Förstås så blev jag ju jävligt låg timmarna efter det uttalandet. Har känt mig redo att hulka i byttan precis hela dagen men inte orkat för jag har varit för sliten. Skulle verkligen inte orka med någon spytta nu. Försvinn, sjukdomshelvete! Ville inte ens äta. Och då, ja då är det illa om en råkar heta Nina.

Därtill så har barnets övre framtand brutit igenom vilket innebär att han roat oss med att illvråla nätterna igenom, och bete sig som en baby på crack under dagarna. River ner hushållet, äter på typ golvlisterna, och rent allmänt bara beter sig som någon som är totalt jävla kokko! Vi som axlar ansvaret över den här typen är lite lätt… ja, trötta. Ja, ingen nyhet på den fronten. Känns som om vi varit i en konstant koma sedan vi kom från Australien egentligen. Ingen ork med någonting. Huset förfaller, i takt med våra en gång så pigga nunor. Har nu i en månad försökt ta mig tid och boka en städfirma som kan komma hit och reda upp det här kaoset och typ putsa varenda skåp, list, och yta med klorin, men inte ens det har orkat ta mig för. Känner att jag måste städa innan jag kan ta hit en städfirma, hur sjukt det än låter. Nämen seriöst så imorn är dagen d, vi måste reda upp här. Vi får gäster till helgen och just nu vill inte ens jag själv bo här, så det vore oschysst att tvinga någon annan utstå detta. Men sen, sen ska det bokas firma som får komma och ta tag i resten av skiten. Tvätta fönster och skrubba kakel. Sånt outsourcar jag mer än gärna för jag hinner inte, inte Mavve heller. Börjar jobba på onsdag och det måste fokuseras lite.

Så, tips på någon vettig städfirma mottages? Har redan ett par på lager men om ni har någon som ni vet att sköter detta effektivt och bra så hojta. Orkar inte ens ursäkta det faktum att jag är villig att hyra in städhjälp. Om det en gång finns folk som jobbar med detta, och sköter det bra, så varför skulle jag inte utnyttja den tjänsten? Dessutom får man ju skatteavdrag för tjänsten. Har haft en snubbe här ett par gånger som har tvättat våra fönster och det är ungefär det mest lyxiga jag någonsin upplevt. Par timmar så var varenda glasyta i huset skinande ren och jag behövde inte få ett nervöst sammanbrott av min egen inkompetens. Men det anses kanske lite fult på nåt sätt, att ta hjälp med basala hushållssysslor? Vet att min mamma var förfärad den där gången då jag sa att jag tagit hit en farbror för att tvätta fönstren, som om det vore nån jävla Lyxfällan-fadäs. Jag vet inte, är det så? Lite skamligt alltså, att ta in folk utifrån för att sköta sånt som man borde sköta själv? Ibland kastar man ju pengar på någon stackars yngre släkting också för att hen ska klippa gräset för att man själv måste sitta och jobba. Är det inte lite samma sak? Och då tycker jag ändå om att klippa gräs. Moppa golv? Not so much.

 

5 Kommentarer

  1. E skriver:

    Vi har städhjälp och tycker det är den bästa lyxen vi unnar oss. Dessutom är jag hemma med de två små barn (2 år 10 månader och 10 månader) och det är ett heldags jobb så det blir nog inte tid över att storstäda. Men jag måste medge att det ibland känns lite obekvämt att berätta för en del kompisar att vi har städerska. Vår städerska håller nog i hop vårt äktenskap, för utan hennes hjälp skulle jag vara sur och tvär för att vårt hushåll förfaller och tjata ihjäl min man med att vi måste städa. För vår familj är det välspenderade pengar och känslan att komma hem till ett nystädat hem är helt bäst. Så varannan vecka njuter vi av denna lyx och däremellan tar vi hand om det mest viktiga. Och så hamnar man ju alltid städa inför städerskan förstås, men det är helt bra så får man ordning på dom värsta högarna.

  2. en mommo skriver:

    Tycker absolut att du kan anlita städhjälp/fönstertvätt hjälp utan att behöva bry dig vad andra tycker.

  3. Sara skriver:

    Vi har fått städning i present ett par gånger och det är fan anamma den bästa presenten man kan få. I fortsättningen kommer vi nog att unna oss det med jämna mellanrum – med två små barn i huset får man röja och städa så mycket varje dag att man absolut är värd städhjälp nu som då! Speciellt med fönstertvätt och annat extra plågsamt. Mera städhjälp åt folket! HAlleluja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: