Behagen på plats!

Skärmavbild 2015-03-10 kl. 22.41.54Hörni, kvinns… här kommer ett litet tips från mina boobs till era: Skaffa en ordentlig bh! Jamen, det kan väl låta som världens enklaste grej va? ALLA har väl en bh som sitter som den ska. Öööh, svar nej. Majoriteten av oss har faktiskt jävligt fel underkläder. För smått, för stort, för löst, för tajt.

Till början. Har en kompis som jobbar inom underklädesbranschen. Hennes jobb går i princip ut på att hjälpa kvinns att hitta rätt plagg för rätt kvinna. Denna ovannämnda kompis blev helt förfärad när jag sa att jag alltid tränar med en dubbeluppsättning Nike sport-bh för jag kan inte springa annars. Jag knockar i princip mig själv. Har inte hittat nåt som funkar, annat än att klämma in behagen i dubbeluppsättning stöd för att ens kunna springa på ett drägligt sätt. Att hitta nåt som passar på H&M och dylika kedjor är totalt uteslutet, får inte ens in en halv boob i deras modeller. Vet inte vem som får det? Är du en av dom lyckliga? Grattis! Då har du just sparat in hundratals dineros för tro mig, stora rattar är dyra i drift.

Nå, bara tanken på att strippa ner i ett svettigt och angstigt bytesrum på typ Lindex och sedan ha någon obekant nainen där som ska springa in och ut och komma med värsta MOMMOPLAGGEN till mig för att prova (ni vet dom där, nude-färgade, strutar, ryslig spets) för att dom tydligen är dom enda som funkar överhuvudtaget om du har nåt som är större än C-kupa, ja den tanken ger mig panikångest. Men ja, när jag var i Stockholm för en månad sedan så kunde jag inte slinka undan. Den gode Maria tog mig nätt under armen, marscherade mig in på Åhlens, och där blev jag. I FYRTIOFEM minuter. Efter att den första chocken lagt sig, den där man tvingas se på sig själv i alla jävla vinklar med behagen på språng i sin blekaste lekamen i ett mycket oförlåtande ljus, så blev jag riktigt ivrig! Fick prova säkert tio stycken olika modeller och Maria, den hjälten, sprang in och ut och hämtade sånt som var jäääävligt snyggt. Vissa funkade, andra inte alls. Men pointen var att någon kunnig mätte mig, och kunde reda ut vilken jävla kupa jag ska ha. Hur den ska sitta. Hur boobsen ska stuvas in för att den ska sitta rätt. Och framförallt, jag fick ÄNTLIGEN tag i en sport-bh som jag kan ställa mig på huvudet i och inte kvävas av mina egna tatas! Hurra! Vinnaren heter ShockAbsorber och sattes på så tajt att jag undrade om det är nåt fel på min kropp. Neeeheej, den SKA sitta tajt! Och tajt på yttersta spännet! Och hörni, fy fasiken vilken grym investering då! Glädje!

Köpte en till bh också av märket Chantelle, som är allt annat än mormoderlig. Svinsnygg, sitter perfekt, och man får liksom en hylla igen. Inget skaver, inget knarrar (varför knarrar vissa bh’n? Nån annan som upplevt detta? Svinjobbigt att gå ner för en tyst korridor och knarra som nåt trasigt trägolv) och jag kände mig äntligen lite glad över mina behag, dom har hittat bostad.

Så, gör er själva denna tjänst: Gå till en butik som är nischad på underkläder och be om hjälp. De flesta av oss är helt ute och cyklar när det kommer till storlekar! Och det är minsann härligt att ha nåt under kläderna som gör att resten också sitter bättre. Hela hållningen bli defacto skönare. Det var inte hemskt alls att göra detta, snarare så kände man sig lite glassig när man blev uppassad sådär. Spelar ingen roll om man har liten eller stor byst eller om dom är helt olika storlekar, alla kan hitta rätt. Och var inte rädda då ni helt plötsligt är uppe i en E-kupa och ni själva trodde ni var en C, tydligen är vi alla helt felguidade i hela djungeln. Omfånget kan minska kupan, kupan kan minska omfånget. Och en annan sak, prova samma bh i flera färger och snarlika storlekar, man kan inte lita på att det som står på lappen stämmer. Ibland är det konstruktionsfel, vilket kan vara ganska väsentligt att veta. Speciellt när man bara passar i en väldigt specifik storlek. Fick veta att jag ligger precis emellan två storlekar, nåt som jag aldrig haft en aning om under alla dessa bh-år.

Och ja, nu kan jag slänga mina gamla Nikes. Tack, ni har tjänat mig väl. Om än, jävligt fel

Och ni som inte går med bh? Grattis! Verkar också vara rätt så behagligt.

7 Kommentarer

 1. Karin skriver:

  Har hört mycket gott om ShockAbsorber och det låter ju ännu mer lovande då det är en riktigt, vanlig människa man känner som tipsar. Så tack för det! Har ett par från Nike, en som faktiskt håller hyllan på plats rätt så bra, men den börjar bli gammal och trött, bh:n alltså.

  • NinaFotograf skriver:

   Absolut värt pengarna! Men prova ett par olika modeller. Den som funkade för mig är den på bilden, med extra spännen upptill. Här är en säljare ytterst väsentlig, för jag hade inte fått fast den själv på första försöket. Nu går det galant! Provade två andra Absorbers som inte funkade alls, så ge inte upp efter en modell. Den ska kännas bekväm, men TAJT!

 2. Maria skriver:

  Hahah! Äntligen finns det en shock absorber i din garderob. Började sälja in den till dej för ca 3 år sen under en random lenkkirunda en solig söndag i Karis. Bra skit.

  Nästa gång ska vi testa evollove bh:s på dej, i underwire och inte formpressad kupa förstås. Tror det kommer att sitta som en smäck! Dessutom mycket prisvärda – i kombo med bra kvalité.

  Syns på lördag! Kram

 3. Etta skriver:

  Tack för tipset! Mina boobs är allt annat än små och joggandet är en plåga. Nu ska det in till stan och shoppas. Kollade upp att stadium här i Sveariket också säljer dem!

  • NinaFotograf skriver:

   Lycka til! Prova som sagt flera modeller av samma märke. Den där med spänne längst upp är super för mig, men en bitch att få fastknäppt vid första försöket. Och kom ihåg, det ska sitta tajt på YTTERSTA spännet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: