Hemmakontor.

HomeOfficeAlla bilder är från min Pinterest.

Jag tror jag lider av någon mindre hjärnskada för efter att jag JUST avklarat sovrumsprojektet så börjar jag nu rikta blicken mot nästa katastrofzon, vår hemmakontor. Tror inte det finns en sida på hela internet som Mavve hatar mera än Pinterest eftersom jag helt snöar in mig där och kommer ut därifrån med en miljon ideér som han verkligen har noll lust att förverkliga. Han ser bara idioti i detta. Men ja, nu är det så att bor man med mig så får man liksom leva med detta. Tror jag har målat om hela huset, förutom hjälpköket, under de sex år som jag bott här.

Nå, kontoret alltså. Just nu är det ungefär lika inspirerande som en finsk måndag och eftersom jag inte fick sömn igår kväll (och så jävla typiskt då! Första gången på ett halv evighet som ungen som ostört från 21 till 6.30 på fick inte JAG sömn) så låg jag och googlade fina lösningar till hur man ska göra denna yta beboelig. Har aldrig problem med ideérna, det är sen när jag ska försöka förverkliga som problemen uppstår. Ta exemplet stolen där uppe. Oj, vilken jävla soft stol tänkte jag. Efter två minuters googlande inser jag att den förbannade möbeln jag snöat in mig på heter Eames och kostar sina rimliga 430€! POOOOOP! Så den lösningen släpper vi direkt. Har lite för dyrbar smak för mitt eget bästa. Det är bra om jag ens har råd med en pinnstol från Emmaus just nu.

Men, tror att jag ska måla taket vitt, golvet vitt, och sen ser vi hur vi gör med resten. Vi behöver en yta som funkar för två skrivbordsplatser, med en MASSA förvaringslösningar för jag bor med en typ som kunde fylla bollhallen med kvitton och lappar, och det får inte vara inte belamrat med skit, vill ha det cleant för att få arbetsro. Just nu funkar det att jobba här eftersom jag sysselsätter mig med sånt jobb mitt i natten och då är allting ändå mörkt och jag ser inte katastrofen. Men vore ju trevligt med ett ordentligt kontor som jag kan jobba i utan att få andningsproblem av bara tanken på röran. Nåt som blivit mycket väsentligt sen jag fått barn märker jag, vill inte ha en massa prylar överallt. Blir galen på kaos. Arg rentav. Kan få ett jävla totalt psykbryt om Greken inte hänger upp sin rock utan lite nonchalant bara slänger den på närmaste golvyta.

Men jo, har nu drygt tre veckor på mig att förverkliga. Den första april börjar jobbet på riktigt och då kan jag inte sitta här och titta på färgprover natten lång. Trots dess terapeutiska värde. Vi kör.

6 Kommentarer

 1. Renja skriver:

  Jysk har en liknande stol KLARUP med träben (dock inte med armstöd) som man kan beställa för ca.75€…..

 2. Hanna skriver:

  Väntar med spänning på din lösning, vi har exakt samma behov:). Har levt med ett arbetsrum bestående av två gamla matbord och en pinnstol i nio år nu. Papper, kvitton, foton i öppna hyllor som bara svämmar över. Lusten att ta itu med jobbet sjunker redan när an stiger över tröskeln. MÅSTE göra något åt det!

 3. Tove skriver:

  Jag har också blivit totalt insnöad på pinterest! Inte så att jag har någon som helst möjlighet att göra något åt hemmet nu (bor i hyreslägenhet där inget mer ryms in och vi dessutom har ganska begränsade möjligheter att faktiskt göra något mer bestående) så min sambo behöver inte stressa upp sig över mitt beroende just nu, men HERREGUD så jag vill bygga hus i sambons hemby och utvidga min blivande svärmors stuguthyrning och pimpa stugorna och göra om sambons barndomshus till bed and breakfast och hela faderullan. Ja, här tangerar jag ju också ditt inlägg om Karis – jag är ju själv därifrån och jag börjar i princip mer och mer förstå dem som flyttar tillbaka, även om jag själv nu drömmer om en helt annan (och mycket mindre) by bara för att det ändå är mer sannolikt att vi hamnar där.
  Det mest skrattretande just nu är upptäckten att i många kök världen över (nå, typ USA) finns diskbordet vid ett fönster. Men inte i Finland, för här har vi torkskåp. Det blir att bygga eget hus alltså, så jag får en diskbänk vid ett fönster tillräckligt lågt för att ha ett vettigt torkskåp ovanför. Jag har en plan, alltså… 😀

  • NinaFotograf skriver:

   Alltså torskskåp finns typ endast i finland. Inte ens i Sverige förstår dom storheten! Och alla amerikanska hem har en diskho under fönstret. Är väl tänkt att man ska stå där och diska och bli inspirerad:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: