Liv med bebis

Dagisstart.

IMG_5674Imorgon är en stor dag för hushållet Mavrostomos-Ahtola. Imorn börjar nämligen den här kisen dagis på RIKTIGT! Iiiik! Nå, vi har ju varit på inskolning nu i ett par veckor och imorn kör vi lite kortare dag men det känns ändå väldigt surrealistiskt att jag nu är mor till ett dagisbarn. Chocken! Adrian har inte varit så bekymrad när han har varit där på besök men nog är det underligt om han inte får ett mindre sammanbrott imorn. Han är som sagt otrooooligt mammig just nu vilket gör hela våra vakna tid tillsammans lite… ja, ansträngd. Inte ens hans far duger för tillfället om hans ens anar att jag finns i samma byggnad. Igår var vi på bio och då hade allt gått fint med fammo ungefär en timme in i processen då han helt plötsligt hade pekat på dörren och brutit ihop totalt. ”Mammmaaaaaaa!” Och sen var det skrikfest tills han somnade av ren hjärtesorg. Hoho, denna barndom alltså. Nå, vi håller tummarna för en nöjd liten skit imorn. Greken får lämna av honom där eftersom det annars lätt blir kris innan vi ens börjar. Kort dag dessutom så månne det inte ska gå vägen.

Själv ska jag jobba, jobba, jobba hela dagen. Måste få så attans mycket gjort nu under de två dagar han är där för det går liksom inte att göra nåt vettigt för tillfället när vi är på tumis. Det klättras, och klängs, och ålas, och skriks. Som sig bör, när en är bara året gammal. Fasar för när han börjar springa omkring för då har jag en känsla av att huset förfaller totalt. Hinner inte ens med nu. Förstår inte hur han hinner vara precis överallt. Han tömmer tvättmaskinen, diskamskinen, och river ut alla kläder från byrån innan jag ens hunnit blinka. Nå, bra med en huslig en. Bara han skulle förstå att plocka in saker och inte bara slänga ut. Dessutom har han precis upptäckt konceptet hund så nu har han inte gjort annat i tre dygn än gått runt och gläfsat ”hau hau hau”. En Einstein har vi fostrat.

Och just det, idag hade han namnsdag också, den här Adrian. Vi firade lite med ostar och gött. Bäst att göra det ordentligt. Nomikos är inte på väg in i kalendern inom snar framtid så vi får fira det ena namnet vi har på kalenderfronten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s