Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

TackHEJJaha, här sitter ni stackare som inte nåtts av djungeltrumman från världsmetroplen och väntar på vilka stora hemligheter som döljer sig bakom det sista kryptiska inlägget här. Och jag ska inte hålla er på halster längre. Nej, jag väntar inte unge nummer två (hahaha, vilket jävla kaos det skulle vara då!) Nej, vi ska inte emigrera till Australien (tyvärr, det får bli ett senare äventyr). Och nej, jag har inte vunnit hundra euro på Ässä. Nej, faktum är det att jag sagt upp mig. Efter åtta år i samma hus så tyckte jag att det är dags för något nytt. Haft en fantastiskt fin arbetsplats i nästan ett decennium om man räknar med sommarjobb och praktikperioder. De bästa kollegor, som blivit fina vänner. Träffat och fotat tusentals personer. Sett så mycket av västnyland att jag hittar varje avkrok med samma precision som en garvad taxichaffis. Kort sagt, har levt med ett drömjobb i en lång tid och att släppa den miljön skrämmer skiten ur mig. Men allt har sin tid. Efter de senaste årens nedskärningar, kollegiebortfall, otaliga layoutomstrukteringar, uppköp, dåliga vibbar, kaos, och helt enkelt ett jobb som inte var vad det har varit, så MÅSTE man bara våga göra saker som inte följer mönstret idag. Bara att säga upp sig i dagens läge låter ju som årets sämsta idé men faktum är att jag fick ett erbjudande jag inte kunde motstå, så nu tackar jag för åren på Västis-skutan, lättar ankar, och fortsätter mot nya oupptäckta äventyr.

I april börjar jag jobba med Kjell på Fotofabriken i Ekenäs. Kjell och jag är bekanta sen 2002 då jag stapplade in i den butiken på mitt livs första praktikperiod. (Jag kom försent och kände mig som århundradets sämsta praktikant efter utskällning av dåvarande chef. Bussen hade gått sönder och min telefon var död. Bra start.) Vi har sprungit på varandra under åren, jag brukar nyttja deras printer och kameratjänster vid behov, vi skickar kunder sinsemellan när tiden inte räcker till, och tonen under alla dessa åt har alltid varit god. Vi har ett liknande fotoöga och deras vision passar mig som handen i handsken. Så, mitt nya uppdrag blir egentligen inte så annorlunda än den firma jag redan drivit i fyra år. Jag ska fota, utveckla mitt eget kunnande, och helt enkelt göra Fotofabriken+NinaFotofgraf till den bästa fotokombon den kan bli. Det blir storslaget!

Min egen firma kommer att finnas kvar. Jag jobbar en del mot en bildbyrå i Stockholm och dessutom så är det dumt att stänga ner något som jag kämpat för i många år. Nu får den bara bättre möjligheter att fokusera på såna saker som jag ska bygga upp inför framtiden.

Så, några praktiska grejer till er som fortsättningsvis besöker mig och till er som kommer att göra det i framtiden.

– Stilen och priserna förändras inte egentligen alls. Vi har legat på samma nivåer båda två. Bokar ni mig, så får ni mig. (Om jag inte brutit benen eller nåt dylikt.)

– Min studio i Karis finns kvar, jag kommer dessutom att fortsätta fota här i Karis-Pojo-Ingå-Överallt som jag alltid gjort. Jag kommer dit ni är. Men dessutom får jag nu tillgång till en enorm studio i Ekenäs som vi kan nyttja till såna sessioner som kräver det. HURRA! Utrymmesbristen har varit problematisk, speciellt vintertid. Nu är den biten borta.

– Jag kommer att fortsätta fota under mitt eget brand, dvs. NinaFotograf, men all fakturering sker genom Fotofabriken. Spelar ingen roll för kunden, bara skönt att jag slipper den biten.

– Bilderna kommer att komma snabbare eftersom jag nu har tillgång till skrivare i Ekenäs, slipper beställa från Stockholm. Hurra igen! Dessutom får jag nu jobba med studio på normala arbetstider och slipper fota spädisar på lördagsmorgnar eller redigera ettåringar klockan två på natten. Mycket skönt för alla, speciellt min familj.

Så, nu hoppas jag att ni fortsättningsvis vill komma och fotas hos mig. Är så GLAD över den här möjligheten och ser bara bra saker inför den här eran.

Awesome

15 Kommentarer

 1. Katarina skriver:

  Härligt!! Höjet på hatten för alla som vågar göra stora livsbeslut!! Det blir bra för dig o din familj!!!

 2. Mixi skriver:

  Super mega grattis (fast lite buu till att det inte blev att emigera) KRAM

 3. Sofia skriver:

  Så bra det låter!! Grattis! Och då får vi ju möjlighet att ta dej som fotograf i sommar nångång för familje och syskonfoton 🙂 Har varit lite orolig…

 4. danni skriver:

  Vad roligt och vad glad jag blir för din skull. Jess! Grattis 🙂

 5. Hanna skriver:

  Modigt! Grattis. Låter jätte bra!

 6. Malin skriver:

  Grattis! Låter superfint! Jag hoppas att även i fortsättningen få ta del av dina fina foton, en av orsaken till att jag flitigt besöker dina sidor 🙂 Plus då roliga texter om familjeliv, träning och den ständiga kampen mot vågen (känns liksom väldigt bekant)

 7. ingelarudhberg skriver:

  Grattis och vad modigt och bra gjort av dig!

 8. kuggekugge skriver:

  Grattis! Blir alltid så glad och peppad när folk gör vad de innerst inne vill. Tror att vi på det sättet kan skapa en bättre värld med mindre prestationsångest. Heja du!

 9. Så modigt av dig! Vi lärde aldrig känna varandra fastän vi jobbade inom samma koncern.
  Men förstår hur du tänker och önskar dig verkligen lycka till – kanske jag också tar steget någon dag att efter nästan trettio år i ”samma firma” satsa på något helt nytt. Man måste våga för att vinna ❤

 10. Fru Z skriver:

  Stort grattis!! Låter som en supeduper grej – bra att det gör gott för hela familjen* Kraaam!

 11. Cat skriver:

  Grattis till de nya äventyren! Jag undrar om du fotar också i Helsingfors, tex nyföddfotograferingar…? Kan du t.om komma hem till kunden?

  Undrar en gravid i Hfors

 12. iminsagarden skriver:

  Hurra för samarbeten! 😀

 13. ika skriver:

  Låter super Nina! Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: