Jävla kvinnotillvaro.

Ok, nu ska vi ta ett snack, kvinns. (Ni två snubbar som läser här kan ju gå och titta på fotboll eller nåt en stund för jag tror inte ni orkar läsa om preventivmedel). Det vi ska snacka om är hormoner, ja eller preventivmedel egentligen men dom går ju lite hand i hand. Då jag började äta p-piller så gjorde jag det av den enkla anledningen att min hud var i horribel form och jag tyckte det var oacceptabelt att jag som 24-åring skulle gå runt med en naama full med acne. Kändes piss helt enkelt. Efter en hel del googlande (ja, så hittar man ju väldigt tillförlitlig info oftast. Eller så inte) så kom jag fram till att jag ville börja med Diane Nova, som just har den goda bieffekten för vissa att all form av acne försvinner. Och se där, inom en månad var jag nippfri! Hurra hurra! Allt väl! Inga andra bieffekter heller så jag fortsatte glatt att äta dessa piller ända tills jag slutade en kort tid innan jag blev gravid. Så det blev ju ganska många år med dessa piller. Tänkte inte mera på detta, hade tänkt fortsätta med dom när jag var ur amningsfasen.

Nå, på efterkontrollen så sa min läkare när jag bad om ett nytt recept att ”NEJ NEJ! Dom ska man verkligen bara äta en ytterst kort tidsperiod!” Jaha, hon vet väl, tänkte jag, och fick dom där satanspillren som även kallas minipiller istället. Nå, dom som läser här vet ju att dom pillren gjorde mig till en helt jävla sinnessjuk individ med grova nervstörningar så jag tackade för mig efter en tre månaders kur.

Och här kommer vi sen till mitt nuvarande läge: p-staven. Hade bara hört goda saker om den här metallpinnen som jag fick inskjuten i armen för 180 euro. Helt ok med det priset tänkte jag. Billigare än en ny bebis, och så behöver jag inte fundera på saken de närmaste tre åren. Men oj vad jag hade fel. JÄTTEFEL! För efter en drömperiod de första tre månaderna då jag inte ens hade en tillstymmelse till mens så kom en syndaflod av jävlaskitmens! Jag blödde i 22 dagar. I ETT STRÄCK! Ok, tänkte att det måste ju vara en omställning för kroppen och så, och om jag slipper skiten i tre månader så är det ok att det sen är lite mindre behagligt ett tag. Men seriöst alltså, nu började det IGEN! Efter en paus på tre hela veckor. Känner mig svullen och asig och totalt jävla lack! Ska jag nu igen blöda en månad? Kan ju inte vara helt normalt detta? Man blir ju ganska sliten av sånär blodförlust dessutom, för att inte tala om hur nervstörd man blir på att ens tidigare tillvaro där allting fungerade som klockan nu är totalt åt helvete.

Så nu är min fråga: Ska jag ta ut den här pinnen nu, efter knappt fem månader och försöka få tillbaka mina Diane Nova som inte hade någon som helst bieffekt? Eller ska man pina sig igenom detta nu ett tag och hoppas på förbättring? Eller är det så jävla illa att kroppen är totalt kokko efter att ett barn bott i den, att jag sannolikt kommer att få problem med dom gamla pillren nu också?

Blir så tröööööött på detta eviga jävla krångel med kroppen som en ska leva i som kvinna. Är det inte det nog med att det är vi som ska bära barn i nio månader och sen föda fram dom, måste vi liksom må skit resten av tiden också för att veteskapen inte kommit längre än såhär? Buuuuu.

11 Kommentarer

 1. friddalainen skriver:

  Eftersom det är samma hormoner (olika mängd) i p-staven som i minipiller så finns risken att inte p-staven passar dig heller. Men kan löna sig att prova ett halv år och kontakta rådgivningen om det fortsätter, behöver nödvändigtvis inte tas bort, finns knep man kan prova före.

 2. aikkin skriver:

  Jag rekommenderar hormonspiral! Det har iaf fingerat bra för mig. Första gången hade jag ingen mens alls på fem år. Sedan bytte jag till kopparspiral(måste ju prova allt ) men det var ingen hit för då har man rejäla blödningar. Nu återgick jag till hormonspiral och hoppas att den är lika besvärfri som första gången!

 3. linakanina skriver:

  O här är ju just det, allt är så individuellt, för jag sku inte i världen rekommendera hormonsprial baserat på mina egna erfarneheter. Mens, hårväxt på ben, pms, o allt annat fanskap som kom med den. Snart två år o jag väntar ännu på det skall stabilisera sig! 😉

 4. ingelarudhberg skriver:

  Kolla i några dagar om den här blödningen är lika ihållande och ring då din läkare/barnmorska eller gyn och hör dig för och ta bort isf. Själv höll jag mig till NuvaRing och var väldigt nöjd och där kunde man köra ihop och slippa skiten/mensen varannan månad och mitt humör var väl under hyfsad kontroll..

 5. Maria skriver:

  håller med ovanstående, allting gällande hormoner är så individuellt. Åt själv Diane Nova en tid – boom 15 kg till på 1½ – 2 år. Bytte tillbaka till Yasmin, inga bieffekter vad jag märkte. Bieffekterna kom först efter att jag slutat med pillren – 10 månader utan naturlig mens. Man blir kokko av det också. Det är ett fan att vara kvinna. 🙂

 6. Sandra skriver:

  Egentligen var det ju väldigt synd att vi råkade vara så himla fertila här i huset att vi inte hann njuta alls av den där tiden då man inte behöver fundera över preventivmedel… Nu står jag då i den där samma korsningen och försöker välja vad som skulle kunna vara en HIT. Jag har inte testat något annat än regnrocken, så jag vet inte alls vad min kropp skulle tycka om hormoner. Det är väl att börja med det minst påverkande och sedan bara ta till tyngre grejer om det behövs -eller :/

 7. Inkku skriver:

  Men sväng på steken kvinna!! Inget för dej och gubben sköter det preventiva!! Varför skall vi kvinns proppa i oss hormoner när vi ändå har fullt upp med dem?! Upp till kamp 🙂 🙂

 8. Pammen skriver:

  jag har bra erfarenhet av hormonspiral, hade 2 efter varandra efter sista barnet och hade inte alls mens med dem och utan hade jag väldigt riklig mens. Men som sagt det e väldigt individuellt. Jag hade också blödningar så gott som hela tiden av minipiller.

 9. Etta skriver:

  Kanske tempersturmätning dkulle vara något för dig? Naturafemme.se (läste om det någonstans och blev intresserad, ska fråga min barnmorska närmare). Själv har jag senast använt kopparspiral och var nöjd. Hormonspiral- galen kvinna, minipiller- hemsk PMS, p- piller- viktuppgång… Och jag kan definitivt inte riskera att inte använda preventivmedel. Blir gravid bara jag går förbi maken;)

 10. Lina skriver:

  Efter 14 år med diane nova köpte jag precis ett abonnemang på natural cycles. Har senaste tiden känt ett avsmakt av att stoppa i mig dessa hormoner. Natural cycels lär skall vara nutidens melodi 😊

 11. Hanna skriver:

  För mig passade minipiller perfekt. Efter att jag blött i typ 2 veckor första mensen så slutade min mens upp helt och hållet och kom inte tillbaka under hela de 2-3 åren jag åt pillren… Ganska så skönt! Hoppas du hittar något som passar snart. Det är ju urjobbigt när det är så där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: